• Головна
  • Чим замінити м'ясо під час Великого посту: поради буковинцям
Великий піст
15:19, 16 березня 2021 р.
Надійне джерело

Чим замінити м'ясо під час Великого посту: поради буковинцям

Великий піст
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Великий піст можна розглядати як веганство. Дієтологиня Альбіна Коміссарова розповіла про продукти, які можуть замінити м'ясо під час посту, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: Перший день великоднього посту: як увійти в піст без шкоди для здоров'я

Про це повідомляє 24 Канал. Лікарка зауважує, що під час Великого посту з раціону різко випадає кілька груп продуктів (м'ясо та риба, молочні продукти, яйця тощо), Це може мати негативні наслідки для здоров'я людини, адже є то є ризик виникнення різних дефіцитів.

Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.

Тому перше і головне правило на період посту – харчуйтеся різноманітно настільки, наскільки це можливо, - зазначає дієтологиня. 

Як харчуватися у піст без шкоди для здоров'я

1. Замінюйте звичні страви на їхні вегетаріанські варіанти: рагу з квасолею, овочевий борщ, овочева лазанья, кабачкові оладки без яєць і тд.

2. Вибирайте збагачені вітамінами і мінералами продукти (вказано на упаковці): сухі сніданки, соєві продукти, рослинне молоко.

3. Включайте білок в кожний прийом їжі.

Які дефіцити може спровокувати відмова від продуктів тваринного походження

1. Дефіцит білка. Пам'ятайте про рослинні джерела: соєві продукти, бобові, сочевиця, горіхи. Комбінуйте їх.

2. Дефіцит кальцію. Вживайте темно-зелені овочі (капуста, шпинат) та збагачені кальцієм продукти (соєве молоко, йогурти і тофу).

3. Дефіцит вітаміну B12. Цей вітамін є винятково у продуктах тваринного походження. Проте старайтеся обирати збагачені вітамінами злаки та соєві продукти.

4. Дефіцит заліза і цинку. Бобові, сочевиця, злаки, темно-зелені овочі та сухофрукти є чудовими джерелами заліза. Але, враховуючи, що залізо важко засвоюється з рослинних джерел, рекомендована норма споживання майже удвічі більша для вегетаріанців. Крім цього, їжте цільнозернові та соєві продукти, бобові і горіхи для засвоєння цинку.

Лікарка також додає, що важливо планувати свій раціон заздалегідь, щоб покривати усі потреби. "Тримайте вдома різні крупи, різні гриби, декілька видів бобових та соєвих продуктів, багато овочів, фруктів і зелені," – порадила дієтологиня.

Альбіна Коміссарова підкреслила, що вагітні жінки, матері, у яких зараз період грудного вигодовування, та люди з важкою анемією повинні спільно з лікарем оцінювати всі ризики посту.

Читайте такожЖахлива гігієна: у Чернівцях позапланово перевірили м'ясний магазин

В Італії з понеділка закриваються магазини, ресторани і школи в більшості регіонів

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#харчування #Великий піст #ризики #продукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...