• Головна
  • Вівсянка на сніданок: як приготувати і що додати для смаку
Сніданок
08:13, 9 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Вівсянка на сніданок: як приготувати і що додати для смаку

Сніданок
Вівсянка на сніданок: як приготувати і що додати для смаку

Вівсянка – це прекрасний вибір на сніданок, адже це корисно, швидко та ще й смачно. Однак приготувати ідеальну вівсянку чомусь вдається далеко не всім, пише 0372.ua.

При приготуванні вівсянки на сніданок варто враховувати кілька важливих нюансів: пропорції, метод приготування та наповнювачі до каші, пише Lifehacker. Дотримуючись цих нескладних правил ви зможете приготувати ідеальну кашу.

Пропорції вівсянки при приготування

Вівсянку кашу готують або на молоці, або на воді. Обсяг рідини залежить від того, яку консистенцію ви хочете отримати:

- рідка вівсянка: приготуйте в пропорції 1:3 (вівсянка – рідина);
- напівв’язка вівсянка: приготуйте в пропорції 1:2,5 (вівсянка – рідина);
- в’язка вівсянка: приготуйте в пропорції 1:2 (вівсянка рідина).

До речі, для однієї порції вівсянки вам цілком вистачить півсклянки крупи.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

У яких пропорціях готувати вівсянку на сніданок: поради

У яких пропорціях готувати вівсянку на сніданок: поради

Що можна додати в вівсянку

Вівсянка може бути солодкою або солоною, в залежності від ваших смаків а наповнювачів.

Наповнювачі для вівсянки:
- ягоди, фрукти і сухофрукти (влітку краще додавати сезонні фрукти, а от взимку надайте перевагу мандаринам чи сухофруктам);
- цукати;
- горіхи;
- шоколад, какао чи шоколадна паста;
- овочі (найкраще з вівсянкою смакує морква або гарбуз;
- спеції (кориця, гвоздика тощо).

Як варити вівсянку в каструлі

Для того, щоб приготувати вівсянку в каструлі, нагрійте молоко або воду. Коли рідина почне закипати, додайте вівсянку і дрібку солі. Доведіть кашу до кипіння та зменшіть вогонь. Варіть кашу до готовності, постійно помішуючи, щоб вона не пригорала.

Рецепт приготування вівсянки в каструлі

Рецепт приготування вівсянки в каструлі

Зніміть кашу з вогню та накрийте кришкою. Нехай каша постоїть хвилин 5-7. Тоді додайте наповнювач – фрукти, овочі тощо.

Читайте також: Оркестр ВПС США в Європі відкриває концерт-класи в Україні

Через банкрутство хлібокомбінат на Буковині стане приватним

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сніданок #вівсянка #способи приготування сніданку
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...