• Головна
  • Смачна Пасочка: покроковий рецепт випічки, яка довго буде м'якою
рецепти випічки
08:20, 24 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Смачна Пасочка: покроковий рецепт випічки, яка довго буде м'якою

рецепти випічки
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

До Великодня залишилося зовсім мало часу, тому саме зараз варто обрати рецепт Паски, яка не черствітиме довго і збереже свій ніжний смак. Зроблена власноруч Паска смакуватиме більше родині, аніж куплена випічка, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що Тертий пиріг з вишнею: ніжна випічка з цікавинкою

Інгредієнти:

  • борошно - 700 грамів,
  • молоко - 250 мілілітрів,
  • сметана - 80 грамів,
  • вершкове масло - 120 грамів,
  • дріжджі - 25 грамів свіжих або 10 грамів сухих,
  • сіль - 1/3 чайної ложки,
  • цукор - 150 грамів,
  • ванілін - один пакетик,
  • яйця - чотири штуки,
  • родзинки - 50 грамів.

Приготування:

Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.

1. Візьміться за приготування опари. Для цього в 40 мілілітрів теплого молока додайте дріжджі і чайну ложку цукру. Ретельно перемішайте всі інгредієнти і відкладіть чашу в сторону.

2. Вам знадобиться невелика каструля. Налийте в неї 210 мілілітрів молока, а потім покладіть 50 грамів вершкового масла кімнатної температури.

3. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Як тільки суміш закипить, додайте в неї дві столові ложки борошна з гіркою. Все перемішайте. Дочекайтеся, поки отримана маса охолоне.

4. В цей час відокремте білки від жовтків (використовуйте яйця кімнатної температури). Після додайте в жовтки 1/3 чайної ложки солі. За бажанням можете всипати невелику кількість куркуми - вона забарвить паски в жовтий колір. Слідом йдуть 70 грамів цукру і ванілін. Перемішайте інгредієнти за допомогою міксера. Додайте до них настояну опару.

5. У тарілку з білками всипте цукор, що залишився і збийте все міксером. Покладіть 80 грамів сметани і 70 грамів м'якого вершкового масла.

6. Візьміть глибоку миску. Перелийте в неї суміш з жовтків і опари, а також суміш з білків. Потім покладіть остигле заварне тісто. Почніть поступово додавати просіяне борошно. Нарешті, можна приступати до замішування тіста.

7. Перекладіть тісто в миску і накрийте його харчовою плівкою. Залиште на годину. Коли тісто підніметься, розкладіть його на столі. Додайте перемішані з борошном родзинки. Змастіть руки рослинною олією і почніть місити напівфабрикат.

8. Візьміть великодні форми і перекладіть в них сформовані з тіста кулі - так, щоб вони займали 1/3 виробу. Накрийте заготовки рушником і почекайте, поки тісто підніметься. Розігрійте духовку до + 180°C. Випікайте паски близько 30-40 хвилин.

9. Змастіть паски глазур'ю і прикрасьте на свій розсуд.

Читайте такожВітамінні весняні салати: ТОП-3 рецепти буковинцям

Сама ніжність: рецепт німецького сирника для найвибагливіших

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#паска #рецепт #приготування #випічка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...