• Головна
  • Фальсифікат на прилавках: майже 40% м’яса в Україні є неякісним - експерти
якість продуктів
14:12, 4 травня
Надійне джерело

Фальсифікат на прилавках: майже 40% м’яса в Україні є неякісним - експерти

якість продуктів
Фальсифікат на прилавках: майже 40% м’яса в Україні є неякісним - експерти

Експерти стверджують, що в Україні близько 40% м’яса, яке реалізується споживачам, є фальсифікатом і неякісною продукцією. Водночас, будь-який споживач може самостійно визначити, наскільки якісна продукція, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що На Буковині виявили черговий спалах африканської чуми свиней

Несвіже м’ясо можна визначити на запах

Експерти назвали кілька простих порад, як визначити якість м’яса, пише agronews.ua.

Як визначити, чи було м’ясо замороженим

Для цього, як розповідає декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування Лариса Баль-Прилипко, досить в рукавичці, серветкою або через упаковку натиснути на м’ясо пальцем.

Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.

Так, щоб на ньому залишилася невелика ямка. Якщо м’ясо відразу ж повернеться в попереднє положення і ямка вирівняється, м’ясо свіже і не заморожувалося. А якщо ямка залишиться, така продукція повинна викликати питання, – говорить експерт.

Несвіже м’ясо можна визначити на запах

Навіть якщо продукція вимочувалася в різних розчинах, повністю перебити запах не вдасться. Перед покупкою, кажуть експерти, м’ясо обов’язково потрібно понюхати. Якщо є будь-які сторонні і неприємні запахи, його краще не їсти.

Як має виглядати м’ясо

Продукція на прилавку повинна бути в міру сухий. Чи не заветренной, але і без рідини в лотку. Якщо з м’яса тече – значить його заморожували. "Відносно кольору, це від рожевого до темного червоного з темним відтінком, залежно від того, що це за м’ясо", – пояснює професор.

Не варто купувати м’ясо по акціях

Акційні пропозиції – це найчастіше продукція, термін зберігання якої закінчується. Тому купуючи м’ясо з великою знижкою, ви ризикуєте отримати неякісну продукцію. Крім того, зберігати таке м’ясо вдома не варто: воно може стати непридатним вже на наступний день навіть в холодильнику.

Читайте такожАналітики назвали основні причини зростання цін на продукти в Україні

Як вийти з Великого посту без шкоди для здоров’я: поради буковинцям

#м’ясо #фальсифікат #експерти #поради #якість #перевірка
Оголошення
live comments feed...