• Головна
  • Заготовки на зиму: популярні рецепти салатів
Рецепт
10:04, 10 липня 2021 р.
Надійне джерело

Заготовки на зиму: популярні рецепти салатів

Рецепт
Заготовки на зиму: популярні рецепти салатів

У липні на городі та в саду велика кількість овочів, ягід і фруктів. Можна консервувати і солити огірки, помідори, робити салати з баклажанів, кабачків, перцю і горошку.

До зими ще далеко, але про смачні заготовки варто подумати вже зараз. Яскрава суміш з ароматної зелені, огірків, помідорів, кабачків та всього, що тільки душа забажає, у салаті з закатки у холодну пору нагадає про тепле літо.

Сайт міста Чернівці 0372.ua  радять почати заготовки на зиму з салатів і пропонують два популярних рецепти.

Салат з огірків Зимовий король

Складові:

  • Огірки свіжі – 5 кг
  • Ріпчаста цибуля – 1 кг
  • Зелень кропу – 300 г
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Цукор – 5 столових ложок
  • Сіль – 2 столові ложки
  • Чорний перець (горошком) – за смаком.
Салат з огірків Зимовий король

Салат з огірків Зимовий король

Приготування:

Огірки миємо й на годину замочуємо в холодній воді. Потім нарізаємо півкільцями.

 Цибулю ріпчасту нарізаємо також півкільцями.

Огірки і цибулю викладаємо у велику миску, солимо і залишаємо на 30 хвилин, щоб овочі пустили сік.

Кріп дрібно нарізаємо.

У великій каструлі змішуємо оцет, цукор і перець.

Додаємо овочі, які вже настоялися, все перемішуємо.

Ставимо каструлю на невеликий вогонь, доводимо до кипіння, періодично помішуючи.

Коли огірки трохи змінять колір, знімаємо салат з вогню, швидко розкладаємо в простерилізовані банки і закручуємо. А далі, як зазвичай, перевертаємо і вкриваємо до охолодження.

Салат з баклажанів на зиму

Складові:

  • Морква – 0,5 кг
  • Перець солодкий – 0,7 кг
  • Голівка часнику
  • Сіль – 30 г
  • Оцет есенція – 1 столова ложка
  • Помідори – 1,5 кг
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Цукор – 50 г
  • Олія – ​​60 мл
  • Перець чилі – третина стручка.
Салат з баклажанів на зиму

Салат з баклажанів на зиму

Приготування:

Баклажани нарізаємо, присолюємо і залишаємо для відділення гіркоти.

Всі овочі нарізаємо крупно, часник – дрібно.

Помідори пропускаємо через м’ясорубку.

У чашу мультиварки вливаємо олію, вмикаємо програму смаження на 15 хвилин. Опускаємо баклажани і смажимо.

Додаємо перець і моркву, смажимо ще 10 хвилин.

Потім вливаємо томатну масу з перекручених помідорів, додаємо сіль і цукор. Вмикаємо програму тушкування на 45 хвилин.

Перед закінченням тушкування додаємо часник, дрібно нарізаний чилі та оцет.

Розливаємо в стерильні банки, закручуємо, перевертаємо і вкриваємо до охолодження.

Читайте також: Яка користь малини і чому її варто додати у свій раціон (ФОТО)

ТОП-5 цікавинок про борщ, про які ви точно не здогадувалися

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #заготвки на зиму #салати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...