• Головна
  • Найпопулярніший рецепт гуцульськоої кухні - бануш з бринзою
Рецепт
08:06, 7 серпня
Надійне джерело

Найпопулярніший рецепт гуцульськоої кухні - бануш з бринзою

Рецепт
Найпопулярніший рецепт гуцульськоої кухні -  бануш з бринзою

Бануш, банош або токан – це каша, приготовлена з кукурудзяного борошна з додаванням вершків або сметани.

За гуцульським традиціям, бануш готується на відкритому вогні. Подається з бринзою, грибами, шкварками.

Сайт міста Чернівці 0372.ua, пропонує вам трохи відступити від традицій — і приготувати бануш в домашніх умовах.

Інгредієнти:

2 склянки кукурудзяного борошна;
6 склянок води;
1-2 столові ложки вершкового масла;
пів чашки смаженого сала, шкварок;
підсмажена цибуля;
смажені гриби (за бажанням);
бринза,
сіль за смаком

Приготування:

Якщо вам не вдалося купити кукурудзяну муку, візьміть кукурудзяну крупу, підсмажте її на сухій сковорідці до золотистого кольору і подрібніть за допомогою кавомолки.

Вариться бануш, як і мамалига, в казанку. Залийте в казанок воду і додайте 3 ложки кукурудзяного борошна, доведіть до кипіння і посоліть. Коли вода закипить, через сито висипте всю кукурудзяну муку, постійно помішуючи, щоб не було грудочок.

Варіть кашу 20-30 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою, потім зменшіть вогонь і варіть ще 10-15 хвилин. Коли каша буде готова, змочіть дерев'яну лопатку водою і від'єднайте кашу від стінок казанка. Переверніть на обробну дошку або на рушник. Якщо бануш добре приготовлений, він збереже форму.

У деяких рецептах бануша кукурудзяна мука засипається замість води в киплячу сметану.

Найпопулярніший рецепт гуцульськоої кухні -  бануш з бринзою, фото-1

Подається бануш із бринзою, смаженою цибулею, шкварками або грибами.

Смачного!

Читайте також:Сніданок за лічені хвилини: як приготувати омлет з сирною начинкою (ФОТО)

Як приготувати сніданок за 10 хвилин: рецепти буковинцям

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#гуцульська кухня #бануш #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...