• Головна
  • Як зробити омлет пишним: рецепт сніданку
Рецепти
08:15, 11 серпня
Надійне джерело

Як зробити омлет пишним: рецепт сніданку

Рецепти
Як зробити омлет пишним: рецепт сніданку

Омлет – класична страва на сніданок, що складається з яєць і молока. Він забезпечує організму необхідну кількість калорій до самого обіду, пише 0372.ua.

Готують омлет із яєць, як правило, курячих. Вони мають бути кімнатної температури. Перед просмажуванням яйця обов'язково збовтують в однорідну масу.

Найчастіше їх смажать на сковорідці – це класичний спосіб приготування. Однак можливі й інші варіанти, наприклад, у духовці або мультиварці. Робиться ця смачна страва дуже просто й швидко.

Пишний омлет на сковорідці

  • Молоко - 90 мл
  • Яйця - 3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Рослинна олія - 1 ст.л.

Акуратно вбити яйця в глибоку миску. Збийте їх виделкою, щоб жовток і білок добре перемішалися.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

Влити молоко. Традиційно вважається, що на одне яйце беруть ту кількість молока, яка поміщається в половинці шкаралупи від цього яйця. Тому для вимірювання кількості молока можна скористатися і яєчною шкарлупкою. Добре розмішати масу виделкою.

Посолити омлет. Також можна додати в омлетну суміш різні інгредієнти на власний смак: зелень, цибулю, часник, шматочки бекону, курки, натертий сир чи шматочки помідора.

Далі слід підготувати сковороду, в якій буде готуватися омлет. Змастити її олією.

Вилити в сковороду омлетну масу. Готувати треба на невеликому вогні, адже омлет дуже швидко пригорає. Час приготування – близько 8-10 хвилин.

Щоб омлет добре присмажився зверху і був пишним, потрібно накрити його кришкою і після зняття з вогню залишити накритим ще хвилин на 5. Подавати омлет гарячим.

Читайте також: В Україні люди, котрі працюють неофіційно, отримають шанс на пенсію

Майже сотня дорожників на Буковині відновлюють трасу М-19

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#омлет #рецепт #пишний омлет
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...