Рецепти
08:15, 11 серпня 2021 р.
Надійне джерело
Як зробити омлет пишним: рецепт сніданку
Рецепти
Омлет – класична страва на сніданок, що складається з яєць і молока. Він забезпечує організму необхідну кількість калорій до самого обіду, пише 0372.ua.
Готують омлет із яєць, як правило, курячих. Вони мають бути кімнатної температури. Перед просмажуванням яйця обов'язково збовтують в однорідну масу.
Найчастіше їх смажать на сковорідці – це класичний спосіб приготування. Однак можливі й інші варіанти, наприклад, у духовці або мультиварці. Робиться ця смачна страва дуже просто й швидко.
Пишний омлет на сковорідці
- Молоко - 90 мл
- Яйця - 3 шт.
- Сіль - за смаком
- Рослинна олія - 1 ст.л.
Акуратно вбити яйця в глибоку миску. Збийте їх виделкою, щоб жовток і білок добре перемішалися.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
Влити молоко. Традиційно вважається, що на одне яйце беруть ту кількість молока, яка поміщається в половинці шкаралупи від цього яйця. Тому для вимірювання кількості молока можна скористатися і яєчною шкарлупкою. Добре розмішати масу виделкою.
Посолити омлет. Також можна додати в омлетну суміш різні інгредієнти на власний смак: зелень, цибулю, часник, шматочки бекону, курки, натертий сир чи шматочки помідора.
Далі слід підготувати сковороду, в якій буде готуватися омлет. Змастити її олією.
Вилити в сковороду омлетну масу. Готувати треба на невеликому вогні, адже омлет дуже швидко пригорає. Час приготування – близько 8-10 хвилин.
Щоб омлет добре присмажився зверху і був пишним, потрібно накрити його кришкою і після зняття з вогню залишити накритим ще хвилин на 5. Подавати омлет гарячим.
Читайте також: В Україні люди, котрі працюють неофіційно, отримають шанс на пенсію
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
12:10
11:11
10:10
09:19
Спецтема
Оголошення
live comments feed...
Коментарі