• Головна
  • Їжа богів: 8 причин додати виноград у свій щоденний раціон (ФОТО)
користь винограду
13:16, 17 вересня
Надійне джерело

Їжа богів: 8 причин додати виноград у свій щоденний раціон (ФОТО)

користь винограду
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У кінці серпня на початку вересня настає сезон винограду всіх кольорів, форм і смаків. Але загальні властивості винограду практично однакові в усіх сортів різного кольору, а тому його можна вважати однаково корисним для більшості людей, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше про Чудо-фрукти: чим корисні сливи і кому їх варто їсти (ФОТО)

Живильні речовини, що містяться у винограді, мають низку переваг для здоров’я, серед яких профілактика раку та хвороб серця. НВ розповідає, чому варто включити виноград у свій щоденний раціон. 

Виноград багатий антиоксидантами, фото з відкритих джерел

Виноград багатий антиоксидантами, фото з відкритих джерел

Які корисні речовини містяться у винограді

Близько 8000 років тому люди вже вирощували виноград на території сучасного Близького Сходу. Сьогодні ж у всьому світі щорічно вирощується 72 млн т винограду, в основному для виробництва вина. Щорічно проводиться 7,2 трлн галонів вина.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

У винограді міститься багато корисних для людського організму речовин, у тому числі клітковини, заліза, фосфору, вітаміну С, В, А і К, магнію та калію. Вони також багаті антиоксидантами, такими як лютеїн і зеаксантин. Шкірка червоного винограду містить фітохімічний ресвератрол, який захищає від деяких хронічних захворювань. Окрім того в винограді є мірицетин і кверцетин, які допомагають організму протидіяти шкідливому утворенню вільних радикалів.

Корисні властивості винограду

1. Запобігає раку. Виноград містить велику кількість корисних сполук, які можуть допомогти захистити від певних типів раку. Ресвератрол, одна із сполук, що містяться в цих ягодах, добре вивчений з точки зору профілактики та лікування раку. Дослідження показують, що він захищає від раку, зменшуючи запалення, діючи як антиоксидант і блокуючи зростання та поширення ракових клітин в організмі.

На додаток до ресвератролу виноград також містить кверцетин, антоціани і катехіни - всі вони можуть мати позитивні ефекти проти раку.

2. Знижує кров’яний тиск і рівень холестерину в крові. Одна чашка (151 г) винограду містить 288 мг калію, що становить 6% від РСНП. Цей мінерал необхідний для підтримки нормального рівня артеріального тиску. Окрім того, сполуки, виявлені в винограді, допомагають запобігти високому рівню холестерину за рахунок зниження його абсорбції.

3. Знижує рівень цукру в крові та захищає від діабету. У винограду низький глікемічний індекс (ГІ) 53, показник того, наскільки швидко їжа підвищує рівень цукру в крові. Окрім того, сполуки, що містяться у винограді, можуть навіть знизити рівень цукру в крові, як показало 16-тижневе дослідження. Окрім того, було показано, що ресвератрол збільшує чутливість до інсуліну, що може поліпшити здатність організму використовувати глюкозу і, отже, знизити рівень цукру в крові.

Знижує рівень цукру в крові та захищає від діабету., фото з відкритих джерел

Знижує рівень цукру в крові та захищає від діабету., фото з відкритих джерел

4. Захищає зір. Рослинні хімічні речовини, що містяться у винограді, можуть захистити від захворювань очей. У дослідженні було виявлено, що ресвератрол захищає клітини сітківки ока людини від ультрафіолетового випромінювання А, а також може допомогти захистити від глаукоми, катаракти та діабетичного захворювання очей. Окрім того, виноград містить антиоксиданти лютеїн і зеаксантин. Кілька досліджень показали, що ці сполуки допомагають захистити очі від пошкодження синім світлом.

5. Покращує пам’ять, увагу та настрій. Вживання винограду може принести користь вашому мозку. У 12-тижневому дослідженні прийом 250 мг виноградної добавки в день значно поліпшив результати когнітивного тесту учасників, що вимірює увагу, пам’ять і мову. Інше дослідження за участю здорових молодих людей показало, що вживання близько 230 мл виноградного соку поліпшило як швидкість їх навичок, пов’язаних із пам’яттю, так і настрій через 20 хвилин після вживання.

6. Захищає від бактерій, вірусів і дріжджових інфекцій. Було доведено, що численні сполуки в винограді захищають від бактерійних та вірусних інфекцій і борються з ними. Виноград є хорошим джерелом вітаміну С, який добре відомий своїм позитивним впливом на імунну систему. Згідно з дослідженнями в пробірках, з'єднання в винограді зупинили поширення вірусу герпесу, вітряної віспи та дріжджових інфекцій. Ресвератрол може також захистити від хвороб харчового походження.

7. Уповільнює старіння. Було доведено, що ресвератрол збільшує тривалість життя у різних видів тварин. Він стимулює сімейство білків, що називаються сиртуїн, які пов’язані з довголіттям.

8. Запобігає хронічним захворюванням. Хронічне запалення відіграє ключову роль у розвитку хронічних захворювань, таких як рак, хвороби серця, діабет, артрит й аутоімунні захворювання, і це лише деякі з них.

Читайте такожПриродний антидепресант: чому варто їсти персики (ФОТО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#корисні фрукти #чому варто їсти виноград
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...