• Головна
  • Штрудель з вишнею - рецепт, який захочеться спробувати ще
Рецепти
08:23, 17 листопада 2021 р.
Надійне джерело

Штрудель з вишнею - рецепт, який захочеться спробувати ще

Рецепти
Штрудель з вишнею - рецепт, який захочеться спробувати ще

Штрудель, приготований за цим рецептом, неодмінно стане частим гостем на вашому столі. І у звичайні дні, і на свята, пише 0372.ua.

Нагадуємо: Пальчики оближеш: як приготувати запечені яблука з сиром і медом (ФОТО)

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Інгредієнти:

  • 150 г борошна
  • 80 мл теплої води
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 500 г вишні без кісточок
  • 100 г коричневого цукру
  • 50 г меленого мигдалю (або інших горіхів)
  • 3 ст. л. мелених сухарів
  • 1 яйце
  • розтоплене вершкове масло

Приготування:

Крок 1. Просійте борошно із сіллю гіркою на робочу поверхню. Зробіть поглиблення в центрі і влийте олію. Поступово, в 3-4 прийоми, додайте воду. Працюючи кінчиками пальців або вилкою, змішуйте борошно з рідиною, доки не вийде м'яке тісто. Вимішуйте тісто, іноді ударяючи об стіл, доки воно не перестане прилипати до столу і не стане гладким і еластичним. Скачайте тісто в кулю, змастіть олією, загорніть у плівку і залиште відпочивати мінімум на 30 хв.

Крок 2. Застеліть стіл старим простирадлом або скатертиною, найкраще з жакардовим малюнком, щоб можна було легко оцінити прозорість тіста. Злегка посипте тканину борошном, покладіть тісто в центр столу і розкачайте качалкою в круг діаметром 25 см.

Крок 3. Тепер потихеньку тягніть тісто від центру, переміщаючи його по колу на кісточках пальців.

Крок 4. Коли центр тіста добре розтягнеться, покладіть пласт на тканину й обережно тягніть тісто від центру до країв, одночасно розсуваючи руки. Розтягуйте тісто ділянку за ділянкою, переміщаючись навколо столу. Поступово все воно стане таким тонким, що буде видно малюнок на тканині, а краї звисатимуть зі столу. Обріжте товсті краї ножицями.

Крок 5. Змастіть тісто розтопленим маслом. Змішайте сухарі, цукор і мелений мигдаль, посипте тісто рівномірно. Викладіть вишню.

Крок 6. Скачайте щільний рулет і добре закріпіть шви з боків. Покладіть штрудель на лист швом вниз і змастіть збитим яйцем. Випікайте штрудель з вишнею при 180 ° С 40 хв.

Читайте також: Біляші для лінивих без дріжджів та яєць: рецепт смачного домашнього фастфуду

Сирні пончики: простий та смачний рецепт для всієї сім'ї

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рецепт #рецепт штруделя #приготувати десерт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...