• Головна
  • Як крупи можна готувати без миття, а які ні: корисні поради буковинцям
корисні поради
13:13, 13 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Як крупи можна готувати без миття, а які ні: корисні поради буковинцям

корисні поради
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Приготування страв з крупи не завжди потребує її миття. Тверді зерна варто мити, водночас не передбачене миття манки та вівсяних пластівців, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, Які продукти варто включити у свій зимовий раціон: корисні поради буковинцям

Попри те що сучасні технології дозволяють забезпечити дотримання гігієнічних норм при фасуванні продукції, тверді зерна треба мити, інформує Ukr.Media.

Багато кулінарів досі не довіряють виробникам і не тільки миють крупу, але і попередньо перебирають її з метою видалення сміття.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Дрібні камінчики, лушпиння або зіпсовані зерна зустрічаються в пачці з крупою і до цього дня.

Які крупи мити

Навіть не варто замислюватися в тому разі, якщо ви готуєте рис, гречку, пшоно і перловку, а також горох, сочевицю, нут та ін. Більш того, рис, перловку і пшоно потрібно промивати до тих пір, поки вода з каламутної не перетвориться в прозору.

Навіщо це треба

Пшоно, рис, горох така процедура позбавляє від борошнистості, після промивання вони не злипнуться, а на поверхні не з'явиться піна. До речі, горох і квасоля, рис і перловку не забудьте попередньо замочити перед приготуванням.

Температура води

Рис і пшоно краще мити в холодній воді, а гречку, перловку і пшеничну крупу в теплій, що допомагає позбутися від легкої гіркоти.

Мити не слід

Позбавлена всякого сенсу така процедура, якщо йдеться про манку і вівсяні або геркулесові пластівці. Більш того, це не передбачено технологічно: продукт моментально почне вбирати вологу і стає непридатним.

Булгур теж не потрібно мити, тому що крупа вже пройшла попередню обробку і для її приготування достатньо лише порції окропу.

Кус-кус (пшеничний продукт з крупинками до 1 мм) теж не слід мити і замочувати. Досить просто перебрати і видалити домішки.

Також не передбачене промивання для кукурудзяної та ячної крупи. Вони просто очищаються від сміття за допомогою сита або вручну.

Читайте такожПереходимо на правильне харчування без стресу: три прості кроки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#крупи #приготування #мити чи не мити #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...