
здорове харчування
15:13, 12 грудня 2021 р.
Надійне джерело
Які продукти варто включити у свій зимовий раціон: корисні поради буковинцям
здорове харчування

фото з відкритих джерел
Взимку нашому організму як ніколи не вистачає потрібних вітамінів, мінералів та інших мікроелементів. Через це ми втрачаємо продуктивність, часто хворіємо і перевтомлюємося. Щоб цього уникнути, крім іншого, потрібно обов'язково додавати у раціон продукти, які багаті на вітамін С, а також сезонні овочі, фрукти і зелень, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше, що Переходимо на правильне харчування без стресу: три прості кроки
Розповідаємо про п'ять продуктів, яких потребує наш організм у зимовий сезон, інформує Ukr.Media.
Імбир
Здається, про корисні властивості кореня імбиру відомо кожному - і ми радимо вживати його регулярно під час сезону застуд і грипу. Найпростіший спосіб, до того ж корисний для підтримання фігури, - випивати імбирний шот щоранку на голодний шлунок, перед сніданком. Його рецепт простий: варто лише нарізати імбир, покласти його у ємність з водою, вичавити туди лимонний сік і додати мед, і залишити пляшку у холодильнику на ніч. Пити отриману настоянку можна протягом трьох-п'яти днів, а потім робити нову.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Журавлина
Багато людей полюбляють журавлину саме за її кислий смак, але не усі знають, що ця ягода може зберігатися свіжою понад рік - якщо покласти її у воду у закритій ємності. З неї також можна робити морси, варити соуси для других страв і т. д. Крім того, журавлина містить величезну кількість вітаміну С, який відмінно підвищує імунітет.
Гранат
З імпортних продуктів, мабуть, найкорисніший взимку — гранат. Він містить у великій кількості вітамін С, фолієву кислоту і антиоксиданти. З нього можна вичавлювати вітамінні соки, зернятка граната можна додавати у салати або їсти окремо.
Цитрусові
Зима — сезон, коли дозрівають цитрусові. Це апельсини, мандарини і, звичайно, грейпфрути. Усі вони, як ми знаємо, містять у величезній кількості вітамін С, який допомагає нам не хворіти у сезон застуд, тому без цитрусових ми взимку свого життя не уявляємо. Їх можна просто їсти, а можна вичавлювати з них сік і додавати у салати для незвичайного смаку.
Зелень
Зелень — порятунок для ослабленого імунітету. У ній містяться важливі антиоксиданти, які підвищують захисні властивості організму. Експерти радять зробити зелень заміною звичним снекам: це буде корисно як для вашої фігури, так і для імунітету.
Читайте також: Що не можна залишати в автівці на морозі: поради водіям (ФОТО)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:33
Вчора
Спецтема
Оголошення
04:04, 20 квітня
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі