• Головна
  • Які продукти варто включити у свій зимовий раціон: корисні поради буковинцям
здорове харчування
15:13, 12 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Які продукти варто включити у свій зимовий раціон: корисні поради буковинцям

здорове харчування
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Взимку нашому організму як ніколи не вистачає потрібних вітамінів, мінералів та інших мікроелементів. Через це ми втрачаємо продуктивність, часто хворіємо і перевтомлюємося. Щоб цього уникнути, крім іншого, потрібно обов'язково додавати у раціон продукти, які багаті на вітамін С, а також сезонні овочі, фрукти і зелень, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що Переходимо на правильне харчування без стресу: три прості кроки

Розповідаємо про п'ять продуктів, яких потребує наш організм у зимовий сезон, інформує Ukr.Media.

Імбир

Здається, про корисні властивості кореня імбиру відомо кожному - і ми радимо вживати його регулярно під час сезону застуд і грипу. Найпростіший спосіб, до того ж корисний для підтримання фігури, - випивати імбирний шот щоранку на голодний шлунок, перед сніданком. Його рецепт простий: варто лише нарізати імбир, покласти його у ємність з водою, вичавити туди лимонний сік і додати мед, і залишити пляшку у холодильнику на ніч. Пити отриману настоянку можна протягом трьох-п'яти днів, а потім робити нову.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Журавлина містить величезну кількість вітаміну С, який відмінно підвищує імунітет.

Журавлина

Багато людей полюбляють журавлину саме за її кислий смак, але не усі знають, що ця ягода може зберігатися свіжою понад рік - якщо покласти її у воду у закритій ємності. З неї також можна робити морси, варити соуси для других страв і т. д. Крім того, журавлина містить величезну кількість вітаміну С, який відмінно підвищує імунітет.

Гранат

З імпортних продуктів, мабуть, найкорисніший взимку — гранат. Він містить у великій кількості вітамін С, фолієву кислоту і антиоксиданти. З нього можна вичавлювати вітамінні соки, зернятка граната можна додавати у салати або їсти окремо.

Цитрусові

Зима — сезон, коли дозрівають цитрусові. Це апельсини, мандарини і, звичайно, грейпфрути. Усі вони, як ми знаємо, містять у величезній кількості вітамін С, який допомагає нам не хворіти у сезон застуд, тому без цитрусових ми взимку свого життя не уявляємо. Їх можна просто їсти, а можна вичавлювати з них сік і додавати у салати для незвичайного смаку.

Зелень

Зелень — порятунок для ослабленого імунітету. У ній містяться важливі антиоксиданти, які підвищують захисні властивості організму. Експерти радять зробити зелень заміною звичним снекам: це буде корисно як для вашої фігури, так і для імунітету.

Читайте такожЩо не можна залишати в автівці на морозі: поради водіям (ФОТО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#зимовий раціон #продукти #імунітет #корисні поради буковинцям
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...