• Головна
  • Що приготувати з полуниці: три смачних рецепти
11:15, 21 травня

Що приготувати з полуниці: три смачних рецепти

Фото - 0372.ua

Фото - 0372.ua

Полуничний сезон у самому розпалі, тож зараз саме час насолодитися цими солодкими ягодами на повну.

Салат з руколи з полуницею

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці, промитої, очищеної і розрізаної на четвертинки;
  • 2 пучки руколи, промитої, просушеної і порізаної;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1/4 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1/2 склянки підсмажених подрібнених волоських горіхів.

У великій мисці перемішати полуницю з 1 ст. л. бальзамічного оцту і дати постояти 10 хвилин. У маленькій мисці збити решту столову ложку бальзамічного оцту з оливковою олією, сіллю і перцем. Змішати полуницю, руколу, підсмажені горіхи і залити все оцтово-олійною сумішшю. Дайте постояти на холоді 1 годину.

Що приготувати з полуниці: три смачних рецепти, фото-1

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber

Полуничний гаспачо

Інгредієнти:

  • 1/4 скл. подрібненої полуниці;
  • 1 пучок подрібненої зеленої цибулі;
  • 1/4 скл. подрібненого червоного перцю чилі;
  • 1/4 скл. подрібненого очищеного огірка;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. злегка підсмаженого мигдалю;
  • 300 г жирного сиру;
  • пучок кропу;

Для заливки:

  • 2 кг полуниці, очищеної і збитої міксером;
  • 1/2 скл. нарізаної цибулі;
  • 1/2 скл. нарізаного червоного болгарського перцю;
  • 1 огірок, очищений і нарізаний скибочками;
  • 1/2 зубчики подрібненого часнику;
  • 1/2 скл. свіжого листя естрагону;
  • 1/4 скл. бальзамічного оцту;
  • 1/2 скл. оливкової олії;
  • велика сіль і чорний перець;

У великій мисці змішати дрібно січені полуницю, пучок зеленого цибулі, чилі, огірок, 2 ст. л. оливкової олії, підсмажений мигдаль, сир, пучок кропу і приправити сіллю і перцем. Вручну все перемішати. Поставити суміш в холодильник на ніч.

2 кг полуниці збити блендером до однорідної маси. Приправити подрібненою цибулею, додати болгарський перець, естрагон, оливкову олію, бальзамічний оцет, часник, сіль і перець. Якщо суміш здасться занадто густиою, додати трохи води. Поставити в холодильник.

Охолоджені і подрібнені фрукти, а також овочі з сиром розкласти по тарілках, залити охолодженим супом і прикрасити кервелем чи будь-якою іншою зеленню. Подавати на стіл одразу.

Що приготувати з полуниці: три смачних рецепти, фото-2

Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram

Полуничний чизкейк

Інгредієнти:

  • 500 г полуниці;
  • 3 ст. л. будь-якого фруктового сиропу;
  • 2 ст. л. крохмалю;
  • 1 скл. дрібно подрібнених крекерів;
  • 1,5 ст. цукру;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 2 плавлених сирки;
  • 1/4 чайної ложки солі;
  • 3 яйця;
  • 1 ч. л. кориці;
  • 400 г сиру маскарпоне або жирного сиру;

Викласти полуницю в один шар на пательню, полити фруктовим сиропом і припускати, поки сироп не загусне і полуниця не розчинитися повністю, приблизно 30 хвилин. Відкласти полуничне пюре в миску і змішати з картопляним крохмалем. Дати охолонути повністю.

У невеликій мисці розкришити крекери, змішати з 3 столовими ложками цукру і розтопленим вершковим маслом. Викласти суміш у форму для запікання рівним шаром. Випікати близько 3-5 хвилин. Вийняти форму з духовки і дати охолонути.

Натерти плавлений сир на крупній тертушці, додати в нього цукор, що залишився, яйця і сіль.

Змішати корицю і сир маскарпоне або сир з допомогою блендера. Змішати полуничне пюре (тільки залишити кілька ложок для прикраси), суміш плавленого сиру і маскарпонову (сирну) суміш.

Викласти полунично-сирну суміш поверх шару запечених крекерів і поставити в середньонагріту духовку. Запікати орієнтовно 30-40 хвилин. Готовий чизкейк охолодити і полити кількома ложками полуничного пюре.

Все цікаве та найважливіше читайте у нашому Telegram

Читайте також: Лохина за 400 грн - скільки коштують сезонні фрукти у Чернівцях

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#полуниця #Чернівці #новини #Буковина #Україна #Чернівецька область #фрукти #десерти #салати
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...