11:15, 21 травня
Що приготувати з полуниці: три смачних рецепти
Фото - 0372.ua
Полуничний сезон у самому розпалі, тож зараз саме час насолодитися цими солодкими ягодами на повну.
Салат з руколи з полуницею
Інгредієнти:
- 500 г полуниці, промитої, очищеної і розрізаної на четвертинки;
- 2 пучки руколи, промитої, просушеної і порізаної;
- 2 ст. л. бальзамічного оцту;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 1/4 ч. л. солі;
- 1/4 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1/2 склянки підсмажених подрібнених волоських горіхів.
У великій мисці перемішати полуницю з 1 ст. л. бальзамічного оцту і дати постояти 10 хвилин. У маленькій мисці збити решту столову ложку бальзамічного оцту з оливковою олією, сіллю і перцем. Змішати полуницю, руколу, підсмажені горіхи і залити все оцтово-олійною сумішшю. Дайте постояти на холоді 1 годину.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Полуничний гаспачо
Інгредієнти:
- 1/4 скл. подрібненої полуниці;
- 1 пучок подрібненої зеленої цибулі;
- 1/4 скл. подрібненого червоного перцю чилі;
- 1/4 скл. подрібненого очищеного огірка;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. злегка підсмаженого мигдалю;
- 300 г жирного сиру;
- пучок кропу;
Для заливки:
- 2 кг полуниці, очищеної і збитої міксером;
- 1/2 скл. нарізаної цибулі;
- 1/2 скл. нарізаного червоного болгарського перцю;
- 1 огірок, очищений і нарізаний скибочками;
- 1/2 зубчики подрібненого часнику;
- 1/2 скл. свіжого листя естрагону;
- 1/4 скл. бальзамічного оцту;
- 1/2 скл. оливкової олії;
- велика сіль і чорний перець;
У великій мисці змішати дрібно січені полуницю, пучок зеленого цибулі, чилі, огірок, 2 ст. л. оливкової олії, підсмажений мигдаль, сир, пучок кропу і приправити сіллю і перцем. Вручну все перемішати. Поставити суміш в холодильник на ніч.
2 кг полуниці збити блендером до однорідної маси. Приправити подрібненою цибулею, додати болгарський перець, естрагон, оливкову олію, бальзамічний оцет, часник, сіль і перець. Якщо суміш здасться занадто густиою, додати трохи води. Поставити в холодильник.
Охолоджені і подрібнені фрукти, а також овочі з сиром розкласти по тарілках, залити охолодженим супом і прикрасити кервелем чи будь-якою іншою зеленню. Подавати на стіл одразу.
Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram
Полуничний чизкейк
Інгредієнти:
- 500 г полуниці;
- 3 ст. л. будь-якого фруктового сиропу;
- 2 ст. л. крохмалю;
- 1 скл. дрібно подрібнених крекерів;
- 1,5 ст. цукру;
- 3 ст. л. вершкового масла;
- 2 плавлених сирки;
- 1/4 чайної ложки солі;
- 3 яйця;
- 1 ч. л. кориці;
- 400 г сиру маскарпоне або жирного сиру;
Викласти полуницю в один шар на пательню, полити фруктовим сиропом і припускати, поки сироп не загусне і полуниця не розчинитися повністю, приблизно 30 хвилин. Відкласти полуничне пюре в миску і змішати з картопляним крохмалем. Дати охолонути повністю.
У невеликій мисці розкришити крекери, змішати з 3 столовими ложками цукру і розтопленим вершковим маслом. Викласти суміш у форму для запікання рівним шаром. Випікати близько 3-5 хвилин. Вийняти форму з духовки і дати охолонути.
Натерти плавлений сир на крупній тертушці, додати в нього цукор, що залишився, яйця і сіль.
Змішати корицю і сир маскарпоне або сир з допомогою блендера. Змішати полуничне пюре (тільки залишити кілька ложок для прикраси), суміш плавленого сиру і маскарпонову (сирну) суміш.
Викласти полунично-сирну суміш поверх шару запечених крекерів і поставити в середньонагріту духовку. Запікати орієнтовно 30-40 хвилин. Готовий чизкейк охолодити і полити кількома ложками полуничного пюре.
Все цікаве та найважливіше читайте у нашому Telegram
Читайте також: Лохина за 400 грн - скільки коштують сезонні фрукти у Чернівцях
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:05
Вчора
13:13
Вчора
11:13
Вчора
09:37
Вчора
Спецтема
Оголошення
13:54, 2 грудня
308
09:16, 27 листопада
23:30, 27 листопада
live comments feed...
Коментарі