• Головна
  • Що приготувати з черешні та вишні: три смачних рецепти
14:02, 26 травня

Що приготувати з черешні та вишні: три смачних рецепти

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Скоро сезон черешні та вишень, тож зараз саме час знайти цікаві та смачні рецепти. 

Вареники із заварного тіста з черешнею

Інгредієнти:

  • Черешні – 300 г;
  • Борошно – 350 г;
  • Молоко – 100 мл;
  • Яйце – 1 шт;
  • Цукор – 1 ч.л.;
  • Сіль – 1.4 ч.л.;

Для початку потрібно приготувати заварне тісто. Змішайте у каструлі молоко, сіль, цукор, яйце і 3 ст.л. борошна. Гарно все перемішайте, поставте на вогонь і доведідь до загустіння, постійно помішуючи. Якщо з’являться грудочки – не страшно. Головне, щоб вони були не надто великі.

Додайте заварне тісто до миски із рештою борошна. Вимішайте тісто до однорідної маси. Залиште відпочити на 10 хв. Підготуйте черешні. Бажано вийняти кісточки.

Підготуйте кружальця тіста для вареників зручним для вас способом. Заліпіть вареники. Помістіть у каструлю з киплячою водою. Варіть 2 хв після закипання вареників. Щоб готові вареники не злипалися на тарілці, можна їх злегка посипати цукром.

Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram

Напій з черешень 

Такі напої можна готувати в різних варіаціях. Немає лимона — замініть лимонною кислотою. До черешень додайте трішки вишеньок, кілька гілочок смородини чи полуниць. 

Інгрідієнти:

На банку 3 літри:

  • четвертина лимона;
  • 1 склянка цукру;
  • 3-4 великих листки меліси (м’яти за смаком);
  • черешень 1/3 банки.

Банки та закаточні кришки дуже ретельно вимити, ополоснути, просушити. В чисті та сухі банки покласти черешні, лимон, цукор. Залити водою — крутим кип’ятком, закатати, перевернути, укутати ретельно, залишити до повного вистигання. Зберігати бажано в погребі. Обережно! Заливайте без поспіху, щоб банка не тріснула.

Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber

Шоколадний пиріг на кефірі з черешнею

Інгредієнти:

  •  1 година +/- 10 хвилин;
  •  6 порцій;
  • 3 яйця;
  • 200 г цукру;
  • 250 мл кефіру жирного;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 10 г розпушувачу;
  • 300-350 г замороженої черешні;
  • 2 ст. л. какао;
  • 20 мл рафінованої олії;
  • 25 г вершкового масла (для змащування форми);
  • 300 г борошна;

Яйця розтерти з цукром і ванільним цукром вінчиком у мисці до білої маси. Влити в суміш кефір і олію, розмішати. Додати какао, розпушувач, просіяне борошно і ретельно перемішати. Змастити форму вершковим маслом, у мене діаметр форми 24 см. Вилити тісто у форму і викласти розморожені черешні зверху. Черешні варто розморозити заздалегідь, відцідити, злити зайву рідину. Якщо ягоди дуже вологі- пересипати крохмалем, щоб не дуже розтікався сік.

Випікати у розігрітій до 180ʼ духовці приблизно 40 хв. Готовність пирога перевірити шпажкою.

Читайте також:Що приготувати з полуниці: три смачних рецепти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#новини #Чернівці #Буковина #Україна #рецепти #Чернівецька область #черешня #полуниця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...