
Реклама
08:03, 11 липня 2024 р.
Основні традиційні різдвяні солодощі Італії
Реклама
Таке свято, як Різдво, досить складно уявити без різноманітних солодощів, які готуються без винятку в кожній країні. Сюди ж можна віднести й Італію, де до різдвяних свят пропонується досить великий вибір різноманітних солодощів, про які потрібно дізнатися більш детально. Наш італійський ресторан Київ пропонує насолодитися певними десертами із Італії та іншими стравами, які не зможуть нікого залишити байдужими до таких вишуканих та смачних страв.
Які основні традиційні різдвяні солодощі Італії?
Якщо є бажання познайомитися з основними різдвяними традиційними солодощами, які готують в Італії, серед них варто виділити наступні:
- панетоне;
- пандоро;
- різдвяне поліно;
- зелтен;
- бішола;
- губана;
- пандольче;
- чертозіно;
- панфорте;
- річареллі та інші.
Різноманіття різдвяних десертів з Італії є досить великим, тому кожен зможе обрати для себе найбільш вдалий варіант та спробувати приготувати в домашніх умовах.
Особливості деяких різдвяних солодощів з Італії
Серед найбільш відомих десертів, які обов’язково з’являються в будинку кожного італійця при настанні різдвяних свят, варто виділити саме панетоне. Це традиційний різдвяний пиріг, який має циліндричну форму з апельсиновими цукатами та ізюмом. Окрім того представлений вид солодощів дуже активно зустрічається під час пасхальних свят. Якщо раніше панетоне можна було зустріти тільки на території Італії, то сьогодні воно активно зустрічається і різних країнах світу.
Не менш популярним у порівнянні з панетоне також виступає пандоро, який також представляє собою спеціальний різдвяний пиріг. Не дивлячись на те, що його основні корені знаходяться в Вероні, він користується великим попитом на території всієї Італії. Це спеціальний пиріг конічної форми, процес виготовлення якого відбувається з використанням таких інгредієнтів, як цукор, мука, яйця, какао, масло та дріжджі. Але не варто забувати про те, що окрім панетоне та пандоро існує низка інших рецептів, які можна використовувати в якості традиційної італійської випічки.
Серед досить відомих варіантів солодощів на Різдво в Італії готують різдвяне поліно. Воно користується великим попитом та на практиці досить калорійне. Форма цього десерту досить нагадує звичайне поліно, яке по різдвяній традиції главою певної сім’ї поміщується у камін. Було повір’я про те, якщо повільне горіння поліна буде спостерігатися протягом наступних 12 днів після того, як воно буде запалене, то на наступні 12 місяців в сім’ї буде панувати повний добробут.
Серед досить відомих солодощів, які на Різдво зустрічаються на багатьох італійських столах, варто виділити пиріг Зелтен. Для процесу його виготовлення використовується ржана мука, до якої в обов’язковому порядку додаються різноманітні сухофрукти, серед яких є фініки, ізюм, оріхи, інжир та інші. Сама назва десерту походить від німецького слова, яке в перекладі означає «рідко». Це вказує на те, що саме цей вид солодощів готується досить рідко, а саме в період різдвяних свят. Досить відомим різдвяним пирогом із Ломбардії виступає Бішола. Для приготування застосовується пшенична та ржана мука, які змішуються між собою. Окрім того в них обов’язково додаються горіхи, ізюм та інжир.
Досить оригінальним у формі равлика виступає італійський пиріг Губана, який додатково начиняють за допомогою горіхів, ізюму, сухофруктів та з додаванням лікеру. Додатково варто звернути увагу на Пандольче, який представляє собою просто солодкий хліб. У його складі можуть бути фісташки, кедрові горіхи, ізюм та різноманітні фрукти по особистим уподобанням конкретної людини.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
16:59, 29 серпня
09:48, 28 серпня
38
16:59, 29 серпня
09:32, 29 серпня