Чи замислювалися ви, в чому криється секрет популярності гарбуза? Адже цей плід, насичений променями сонця і соками самої природи, вживають у їжу в країнах з різними культурами, звичаями, традиціями, пише 0372.ua з посиланням на MedExpress.
Справа безперечно в смаку і, звичайно, неоціненна користь цього продукту. Розглянемо, в чому полягає користь гарбуза для людського організму.
Примітно те, що в цьому продукті немає крохмалю, шкідливих жирів. Основну частину маси становить корисна м'якоть, насичена харчовими волокнами і соками. Цукрів в цьому рослинному плоді-2,8 м до 0,4 г міститься клітковини.
Нагадуємо про Фрукти для мами, що годує груддю: що можна вживати і від чого варто утриматися
Які є вітаміни в гарбузі
Особливу цінність гарбуз представляє шляхом багатого вмісту вітамінів та інших корисних речовин. В одному стиглому плоді є:
- бета-каротин — до 62 %;
- вітамін А — до 42 %;
- альфа-каротин — до 85 %;
- вітаміни групи В (майже всі) 201 до 5-10 %;
- Вітамін Е, С, К — до 3-5 %.
Користь гарбуза для організму простими словами
Звичайно, хімікам і медикам легко визначити корисність гарбуза для організму лише при погляді на склад цього плоду. Ну а ми спробуємо розібрати, в чому суть користі гарбуза для організму людини, не дивлячись тільки на те, які вітаміни в гарбузі є, але і враховуючи загальні особливості цього продукту.
Отже, доведена наступна користь гарбуза для людського здоров'я:
- очищення організму від токсинів і шлаків;
- нормалізація водно-сольового балансу;
- стабілізація метаболізму;
- зниження артеріального тиску;
- підвищення гемоглобіну;
- поліпшення структури тканин, підвищення еластичності;
- підвищення імунітету;
- антипаразитарна властивість (гарбузове насіння);
- поліпшення травлення;
- вирівнювання глікемічного профілю при цукровому діабеті;
- зміцнення серцевого м'яза і стінок судин.