
фото
13:41, 14 вересня 2020 р.
Надійне джерело
Що варто знати буковинцям про гарбуз: корисні поради
фото

фото ілюстративне
Чи замислювалися ви, в чому криється секрет популярності гарбуза? Адже цей плід, насичений променями сонця і соками самої природи, вживають у їжу в країнах з різними культурами, звичаями, традиціями, пише 0372.ua з посиланням на MedExpress.
Справа безперечно в смаку і, звичайно, неоціненна користь цього продукту. Розглянемо, в чому полягає користь гарбуза для людського організму.
Примітно те, що в цьому продукті немає крохмалю, шкідливих жирів. Основну частину маси становить корисна м'якоть, насичена харчовими волокнами і соками. Цукрів в цьому рослинному плоді-2,8 м до 0,4 г міститься клітковини.
Нагадуємо про Фрукти для мами, що годує груддю: що можна вживати і від чого варто утриматися
Які є вітаміни в гарбузі
Особливу цінність гарбуз представляє шляхом багатого вмісту вітамінів та інших корисних речовин. В одному стиглому плоді є:
- бета-каротин — до 62 %;
- вітамін А — до 42 %;
- альфа-каротин — до 85 %;
- вітаміни групи В (майже всі) 201 до 5-10 %;
- Вітамін Е, С, К — до 3-5 %.
Користь гарбуза для організму простими словами
Звичайно, хімікам і медикам легко визначити корисність гарбуза для організму лише при погляді на склад цього плоду. Ну а ми спробуємо розібрати, в чому суть користі гарбуза для організму людини, не дивлячись тільки на те, які вітаміни в гарбузі є, але і враховуючи загальні особливості цього продукту.
Отже, доведена наступна користь гарбуза для людського здоров'я:
- очищення організму від токсинів і шлаків;
- нормалізація водно-сольового балансу;
- стабілізація метаболізму;
- зниження артеріального тиску;
- підвищення гемоглобіну;
- поліпшення структури тканин, підвищення еластичності;
- підвищення імунітету;
- антипаразитарна властивість (гарбузове насіння);
- поліпшення травлення;
- вирівнювання глікемічного профілю при цукровому діабеті;
- зміцнення серцевого м'яза і стінок судин.
Варто окремо відзначити, що вживання м'якоті гарбуза в їжу не підвищує ризики зайвого набору кілограмів. Це плід, подарований сонцем, цілком підходить для корисного дієтичного харчування.
Ситна і смачна м'якоть насичує, але не сприяє відкладенню жирової тканини в організмі. Гарбуз виводить, а не затримує зайву рідину.
Якщо розглядати користь цього продукту з точки зору медицини, то хочеться відзначити, що гарбуз рекомендується додавати в раціон при ризиках або встановлений факт наявності таких захворювань: цукровий діабет, гіпертонія, сечокам'яна хвороба, деякі захворювання шлунково-кишкового тракту (з дозволу лікаря), атеросклероз, простудні захворювання, тимчасове, ослаблення імунітету, період менопаузи у жінок.
Неоціненну користь приносить гарбуз чоловікам і жінкам в репродуктивному віці. Вітамінна насиченість цього плоду хороша для створення здорового фону в організмі жінки перед зачаттям і під час виношування немовляти.
Насиченість цього продукту залізом вказує на те, що м'якоть корисна для кровотворення, а також допомагає підтримувати здоровий баланс речовин в жіночому організмі в менструальний період у жінок.
Корисний продукт гарбуз для дитячого харчування
М'якоть сонячно-помаранчевих плодів включають в дитячий раціон у віці ще до 1 року. Гарбуз допомагає налагодити травлення і дає дитячому організму масу корисних речовин для росту і розвитку. Гарбузове насіння є безпечним засобом проти паразитів.
Включивши насіння в свій раціон і дитяче меню, можна створити надійну профілактику такого неприємного недуги, як ентеробіоз. Також насіння цілюще впливають на травлення.
Доведений факт, що, регулярно вживаючи гарбуз в їжу, можна надійно захистити зір і зберегти надовго здоров'я очей.
Читайте також: Чернівчанам нагадують про безпеку збору та споживання грибів
Підприємців Чернівецької області запрошують долучитися до проєкту монетизації «Пакунку малюка»
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:33
Вчора
Спецтема
Оголошення
04:04, 20 квітня
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі