Гарбузовий чизкейк: коли готувати легко, а їсти корисно

фото ілюстративне

Страви з гарбуза є дуже корисними та невибагливими у приготуванні. А от чизкейк з гарбуза - хіба це можливо? Давайте з'ясуємо, скориставшись порадами кулінара Лізи Глинської, пише 0372.ua.

Кулінар Єлизавета Глинська розкрила рецепт приготування гарбузового десерту без цукру, яким можна ласувати навіть найменшим.

Нагадаємо, ми публікували раніше: Десерт, яким не соромно пригостити королеву: сирна шарлотка з яблуками

Гарбузовий чизкейк: покроковий рецепт

Складові:

  • Гарбуз – 300 г
  • Галетне печиво – 200 г
  • Фініки – 150 г
  • Маскарпоне – 800 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цедра половинки апельсина
  • Сік апельсина – 30 м
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • Мускатний горіх мелений – 1/3 ч. л.
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Зірочка анісу

Приготування гарбузового чизкейку:

1. Фініки відокремити від кісточок, зняти шкірку та перемолоти в блендері з галетним печивом. Отриману масу викласти нижнім шаром у форму для випікання.

2. Сир маскарпоне збити з соком апельсина, додати яйця, крохмаль і цедру. Залити у форму другим шаром.

3. Поставити форму з пирогом на водяну баню й відправити випікатись при температурі  170 градусів 40 хвилин.

4. Перемолоти запечений гарбуз, мелений мускатний горіх, решту фініків та манку.

5. Дістати з духовки двошаровий пиріг, залити зверху третім шаром з гарбуза. Потім поставити пиріг на водяну баню в духовку (170 градусів) ще на 20 хвилин.

6. Подавати пиріг охолодженим, прикрасивши кубиками карамелізованого гарбуза та зірочкою анісу.

Смачного!

Читайте такожРецепт грушевого пирога з ваніллю: простий рецепт неймовірного десерту

Готуємо яєчні мафіни з овочами до сніданку: покроковий рецепт з фото