фото
08:20, 24 вересня 2020 р.
Надійне джерело
Готуємо яєчні мафіни з овочами до сніданку: покроковий рецепт з фото
фото
фото з сайту Клопотенко Є.
Коли ми чуємо слово "мафін", то уява одразу малює нам щось на зразок красивого кексика з ніжною начинкою і прикрасою зі свіжих ягід. Але ж мафіни – це не лише десерт, пише 0372.ua.
Відомий український кухар Євген Клопотенко вирішив довести це, приготувавши пишні яєчні маффіни з овочами. Це чудовий сніданок або перекус на роботі і в школі. До того ж можна вибрати будь-які овочі за смаком або сезоном.
Нагадуємо, що ми раніше публікували Підбірка простих і корисних сніданків буковинцям
Складові:
- яйце- 5 шт
- цукіні або кабачок - 1/4 шт
- томат - 1/2 шт
- болгарський перець - 1/2 шт
- печериці - 3/4 шт
- борошно - 1 ст. л.
- сир - 50 гр (будь який твердий сир)
- сіль за смаком
ЯЄЧНІ МАФІНИ З ОВОЧАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
1.Підготуйте овочі. Всі овочі наріжте невеликими, намагайтеся нарізати так, щоб розмір був приблизно однаковим. Перекладіть в мисочку.
2. Перемішайте всі овочі, щоб вийшла рівномірна «начинка» для мафінів.
3. Візьміть металеві або силіконові формочки і заповніть їх овочами приблизно на половину.
4. Розбийте в миску 5 яєць. Збийте їх виделкою або вінчиком, поки не утвориться легка піна.
5. Додайте до яєць 1 ст. л. борошна. Перемішайте, щоб не залишилося грудочок.
6. Натріть на тертці 50 г будь-якого твердого сиру і додайте сир до яєчної суміші. Акуратно перемішайте.
7. Вилийте яєчну суміш до овочів у формочки. Запікайте яєчні мафіни в духовці з температурою 180 градусів, поки вони не збільшаться в обсязі. Це приблизно 15-20 хвилин. Після цього дайте трохи часу для охолодження і потім вийміть з формочок.
Смачного!
Читайте також: Готуємо грушевий пиріг з ваніллю: простий рецепт неймовірного десерту
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні
Новини компаній
17:00
Вчора
15:40
Вчора
Оголошення
live comments feed...