Мариноване асорті з овочів, ТОП-рецепт заготовки на зиму

Консервовані овочі вітаються на будь-якому столі і в свята, і в будні. 

Про це пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раінше, Якими якостями повинні володіти огірки, що підходять для консервування?

Так можна урізноманітнити свій раціон узимку. Найкращий варіант – це приготування домашніх овочів у вигляді асорті.

Інгредієнти:

Продукти (на 3 літрову банку):

  • огірки – 3 шт.;
  • помідори – 6 шт.;
  • перець – 3 шт.;
  • морква – 3 шт.;
  • цибуля – 3 шт.;
  • часнику – 6 зуб.;
  • суцвіття цвітної капусти.

Продукти для маринаду:

  • на 900 мл води 6 столових ложок оцту (6-9%);
  • цукор – 3 ч. л.;
  • сіль – 3 ч. л.;
  • чорний перець – 9 горошин.

Приготування

  1. Стерилізуємо банки: складаємо їх у велику каструлю, заливаємо водою, доводимо до кипіння і варимо близько п'яти хвилин.
  2. Готуємо маринад.
  3. Нарізаємо овочі кружечками і розкладаємо гарно в банку.
  4. Заливаємо гарячим маринадом, трохи залишивши зверху місця.
  5. Закатуємо стерилізованими металевими кришками.
  6. Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.

Читайте також: Паста з морепродуктами і помідорами в вершковому соусі: рецепт буковинцям

Рецепт солодких маринованих помідорів на зиму: як замаринувати помідори

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.