Сніданок – найважливіший прийом їжі за добу, оскільки дає нам заряд енергії на весь день. Що найкраще вживати на сніданок пише 0372.ua.
Нагадуємо: Поза трудоголіка: як піклуватися про себе за сидячої роботи
Що їсти на сніданок щоб бути здоровим?
- Вівсянку. Вона багата на поживні речовини. Вона містить бета-глюкани – розчинне в’язке харчове волокно, яке допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину. Овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.
- Яйця або омлет. Яйця є популярним сніданком. Вони поживні і містять високоякісний білок. Існує думка, що яйця їсти не надто корисно через велику кількість холестерину, який вони містять. Проте дослідження показали, що цей продукт містить незначну кількість "поганого" холестерину (ліпопротеїдів низької щільності). Дослідження свідчать також про те, що вживання яєць сприяє зменшенню окружності талії, ваги і відсотку жиру.
- Горіхи. Горіхи - дуже важливий продукт для тих, хто не їсть продукти тваринного походження. Вони містять білок, антиоксиданти, магній, калій і корисні для серцево-судинної системи жири. Горіхова паста універсальна. Її можна намастити на тост, додати до з вівсянки або йогурта, або їсти разом зі свіжими фруктами і ягодами.