• Головна
  • Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів
Поради
08:17, 30 вересня 2021 р.
Надійне джерело

Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів

Поради
Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів

Сніданок – найважливіший прийом їжі за добу, оскільки дає нам заряд енергії на весь день. Що найкраще вживати на сніданок пише 0372.ua.

Нагадуємо: Поза трудоголіка: як піклуватися про себе за сидячої роботи

Що їсти на сніданок щоб бути здоровим?

  • Вівсянку. Вона багата на поживні речовини. Вона містить бета-глюкани – розчинне в’язке харчове волокно, яке допомагає людині довше відчувати насичення і може сприяти зниженню рівня холестерину. Овес багатий на антиоксиданти, омега-3 жирні кислоти, фолієву кислоту та калій.
  • Яйця або омлет. Яйця є популярним сніданком. Вони поживні і містять високоякісний білок. Існує думка, що яйця їсти не надто корисно через велику кількість холестерину, який вони містять. Проте дослідження показали, що цей продукт містить незначну кількість "поганого" холестерину (ліпопротеїдів низької щільності). Дослідження свідчать також про те, що вживання яєць сприяє зменшенню окружності талії, ваги і відсотку жиру.
  • Горіхи. Горіхи - дуже важливий продукт для тих, хто не їсть продукти тваринного походження. Вони містять білок, антиоксиданти, магній, калій і корисні для серцево-судинної системи жири. Горіхова паста універсальна. Її можна намастити на тост, додати до з вівсянки або йогурта, або їсти разом зі свіжими фруктами і ягодами.
Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів, фото-1
  • Ягоди. Заморожені ягоди так само поживні, як і свіжі, тож вони вже давно перестали бути сезонним продуктом. Чорниця, полуниця, малина, ожина – усі ягоди підходять для сніданку. Вони мають низьку енергетичну цінність, але високий вміст клітковини і містять корисні антиоксиданти. Дослідження Американської асоціації серця показало зв'язок між споживанням антиоксидантів (які містяться у ягодах також) та зниженням ризику серцевого нападу у молодих жінок.
  • Домашній сир. Сир багатий на білок і здатен прогнати голод так само ефективно, як і яйця. Цей продукт також містить вітаміни групи В, вітамін А і кальцій. Можна їсти його як окрему страву або змішувати його з чимось - наприклад, з перцем, зеленню, фруктами чи горіхами.

Під час сніданку вранці вибирайте продукти, які насичують, містять багато поживних речовин. Так ви не лише приборкаєте голод, а й покращите метаболізм на весь день.

Читайте також: Поза трудоголіка: як піклуватися про себе за сидячої роботи

Дієтологи назвали напої, які не можна пити натщесерце

 Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Сніданок #корисні поради #здоровий спосіб життя
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...