• Головна
  • Як зберігати петрушку на зиму та цікаві факти про цілющі властивості рослини
Рецепти на зиму
12:12, 5 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Як зберігати петрушку на зиму та цікаві факти про цілющі властивості рослини

Рецепти на зиму
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Не всі люблять петрушку – комусь вона несмачна, а когось просто дратує, що вона застрягає в зубах. Але мало хто знає скільки корисних речовин містить листя або корінь петрушки, і як їх правильно використовувати. Сайт 0372.ua пропонує ознайомитися з основними цілющими властивостями петрушки звичайної, а також як краще зберігати петрушку на зиму.

Петрушку вирощують повсюдно, серед столових прянощів вона займає одне з провідних місць. Завдяки цінним харчовим і лікувальним якостям рослину використовують в кулінарії, науковій і народній медицині.

Петрушка звичайна, листя

Петрушка звичайна, листя

У народній медицині вживають листя, насіння і коріння для внутрішнього і зовнішнього застосування в вигляді різних препаратів.

З листя і трави готують свіжий сік, відвар, порошок, настій. З насіння (висушених і товчених) отримують масло, настої, відвари, порошки, мазі. Коріння служать сировиною для настоїв, відварів, чаїв, соків. У народі рослину застосовують як жарознижуючий, потогінний, сечогінний засіб. При малярії внутрішньо використовують сік, а при хворобах шлунково-кишкового тракту, сечокам'яної хвороби - насіння і коріння. Зовнішньо вживають листя петрушки при наривах і ударах, укусах різних комах, пігментних плямах і ластовинні (її свіжий сік).

Як зберегти петрушку на зиму

Багато господинь в приготуванні перших і других страв використовують багато зелені. Влітку її можна знайти на грядках, а ось взимку в свіжому вигляді вона доступна тільки на прилавках магазинів і ціни на неї аж ніяк не низькі. Тому деякі господині придумали рецепти того, як заготовити зелень на зиму. Виконуючи нескладні маніпуляції, можна зберегти якість і користь цього універсального інгредієнта аж до настання нового сезону. Пропонуємо ознайомитися з простими рецептами зберігання петрушки на зиму:

  • Петрушка сушена - висушувати зелень можна в природних умовах, проте, в цьому випадку величезну роль грають погодні умови. Штучно висушити зелень, деякі овочі і фрукти можна в дегідраторі. Цей прилад дозволяє, незалежно від зовнішніх факторів, в щадному режимі видалити вологу з продукту, зберігаючи всі корисні речовини в ньому.
Петрушка сушена

Петрушка сушена

  • Заморожування петрушки - зберігання замороженого продукту здійснюють в морозильній камері. Короткочасні відключення електрики значної шкоди продукту не заподіють. Але важливо пам’ятати, що розморожений продукт вдруге заморожувати не можна, оскільки він втратить свою якість.
  • Засолена петрушка - висока концентрація солі не дозволяє травам зіпсуватися. Для початківців і досвідчених господинь може бути корисний універсальний рецепт приготування соління: Промиту і обсушену запашну траву (будь-яку) дрібно нарізати і змішати з сіллю. На кожен 1 кг продукту повинно припадати близько 250 г солі. Після ретельного перемішування продукт закладають щільно в чисті банки і накривають капроновою кришкою. На 2 дні соління ставлять в холодильник. За цей час зелень в банку повинна ущільнитися. Вільний простір в цьому випадку потрібно додатково наповнити солоної сумішшю. Зберігати заготовлені соління потрібно в прохолодному, темному місці. Ідеально для зберігання підходить холодильна камера.
Засолена петрушка

Засолена петрушка

Надіємось вам сподобалась наша підбірка простих рецептів, а якщо ви знаєте кращі, діліться з нами своїми рецептами. Чекаємо ваших листів на пошту [email protected].

Сайт 0372.ua бажає вам смачного!

Читайте також:Маринуємо помідори на зиму: ТОП-3 найкращих рецептів для буковинців

Ідеї для сендвічів, які можна взяти із собою на роботу чи пікнік

#петрушка #цілющі рослини #рецепти на зиму
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...