
Рецепти на зиму
12:12, 5 вересня 2020 р.
Надійне джерело
Як зберігати петрушку на зиму та цікаві факти про цілющі властивості рослини
Рецепти на зиму

Фото ілюстративне з відкритих джерел
Не всі люблять петрушку – комусь вона несмачна, а когось просто дратує, що вона застрягає в зубах. Але мало хто знає скільки корисних речовин містить листя або корінь петрушки, і як їх правильно використовувати. Сайт 0372.ua пропонує ознайомитися з основними цілющими властивостями петрушки звичайної, а також як краще зберігати петрушку на зиму.
Петрушку вирощують повсюдно, серед столових прянощів вона займає одне з провідних місць. Завдяки цінним харчовим і лікувальним якостям рослину використовують в кулінарії, науковій і народній медицині.

Петрушка звичайна, листя
У народній медицині вживають листя, насіння і коріння для внутрішнього і зовнішнього застосування в вигляді різних препаратів.
З листя і трави готують свіжий сік, відвар, порошок, настій. З насіння (висушених і товчених) отримують масло, настої, відвари, порошки, мазі. Коріння служать сировиною для настоїв, відварів, чаїв, соків. У народі рослину застосовують як жарознижуючий, потогінний, сечогінний засіб. При малярії внутрішньо використовують сік, а при хворобах шлунково-кишкового тракту, сечокам'яної хвороби - насіння і коріння. Зовнішньо вживають листя петрушки при наривах і ударах, укусах різних комах, пігментних плямах і ластовинні (її свіжий сік).
Як зберегти петрушку на зиму
Багато господинь в приготуванні перших і других страв використовують багато зелені. Влітку її можна знайти на грядках, а ось взимку в свіжому вигляді вона доступна тільки на прилавках магазинів і ціни на неї аж ніяк не низькі. Тому деякі господині придумали рецепти того, як заготовити зелень на зиму. Виконуючи нескладні маніпуляції, можна зберегти якість і користь цього універсального інгредієнта аж до настання нового сезону. Пропонуємо ознайомитися з простими рецептами зберігання петрушки на зиму:
- Петрушка сушена - висушувати зелень можна в природних умовах, проте, в цьому випадку величезну роль грають погодні умови. Штучно висушити зелень, деякі овочі і фрукти можна в дегідраторі. Цей прилад дозволяє, незалежно від зовнішніх факторів, в щадному режимі видалити вологу з продукту, зберігаючи всі корисні речовини в ньому.

Петрушка сушена
- Заморожування петрушки - зберігання замороженого продукту здійснюють в морозильній камері. Короткочасні відключення електрики значної шкоди продукту не заподіють. Але важливо пам’ятати, що розморожений продукт вдруге заморожувати не можна, оскільки він втратить свою якість.
- Засолена петрушка - висока концентрація солі не дозволяє травам зіпсуватися. Для початківців і досвідчених господинь може бути корисний універсальний рецепт приготування соління: Промиту і обсушену запашну траву (будь-яку) дрібно нарізати і змішати з сіллю. На кожен 1 кг продукту повинно припадати близько 250 г солі. Після ретельного перемішування продукт закладають щільно в чисті банки і накривають капроновою кришкою. На 2 дні соління ставлять в холодильник. За цей час зелень в банку повинна ущільнитися. Вільний простір в цьому випадку потрібно додатково наповнити солоної сумішшю. Зберігати заготовлені соління потрібно в прохолодному, темному місці. Ідеально для зберігання підходить холодильна камера.

Засолена петрушка
Надіємось вам сподобалась наша підбірка простих рецептів, а якщо ви знаєте кращі, діліться з нами своїми рецептами. Чекаємо ваших листів на пошту [email protected].
Сайт 0372.ua бажає вам смачного!
Читайте також:Маринуємо помідори на зиму: ТОП-3 найкращих рецептів для буковинців
Ідеї для сендвічів, які можна взяти із собою на роботу чи пікнік
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:18
Вчора
18:23
Вчора
16:26
Вчора
14:56
Вчора
14:29
Вчора
Спецтема
Оголошення
16:55, Вчора
16:55, Вчора
1
13:43, Вчора
83
16:55, Вчора
20
21:22, 23 квітня
live comments feed...
Коментарі