• Головна
  • Жодних секретних продуктів: Ляшко розповів про харчування в сезон грипу та ГРВІ
здорове харчування
17:09, 20 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Жодних секретних продуктів: Ляшко розповів про харчування в сезон грипу та ГРВІ

здорове харчування
Як правильно харчуватись під час епідсезону грипу та ГРВІ / фото з відкритих джерел

Як правильно харчуватись під час епідсезону грипу та ГРВІ / фото з відкритих джерел

Головний санітарний лікар України дав поради українцям щодо правильного харчування під час епідсезону грипу та ГРВІ, пише  0372.ua.
Збалансоване харчування підвищує опірність організму вірусам
Звичайно, що секретних харчових продуктів проти грипоподібних вірусних інфекцій чи SARS-CoV-2 не існує, - зауважив Віктор Ляшко у Фейсбуці.
Однак, він наголосив, що для збільшення опірності організму до розвитку хвороб, потрібно дотримуватись принципів здорового харчування та намагатися формувати свою здорову тарілку.
І пам’ятаємо, що навіть з невеликою та обмеженою кількістю інгредієнтів, можна готувати корисну та смачну їжу, - каже він.
Ляшко інформує, що основний принцип харчування під час активності грипу та інших вірусів, базується на збалансованому харчуванні. Зокрема, це:
  • споживання трьох порцій овочів і зелені, двох порцій фруків та ягід щодня, різнокольорових, свіжих, а також заморожених чи консервованих без додавання солі та цукру;
  • вживання достаньої кількості білків у складі злакових чи бобових продуктів, горіхів та насіння, яєць, нежирного мяса або риби;
  • забезпечення організму достатньою кількістю рідини, переважно за рахунок чистої питної води. Адже повноцінна гідратація є запорукою нормального кровообігу, терморегуляції, ефективного виведення непотрібних речовин.

Також головний сантарний лікар радить споживати адекватну кількість калорій, обмежити вживання солі і цукру:

  • виділяйте більше вільного часу для фізичної активності. Кількість спожитих калорій має відповідати витратам енергії;
  • добова кількість солі не повинна перевищувати 5 грамів. Надмірне споживання солі зумовлює підвищення кровяного тиску і ризику виникнення небезпечних ускладнень – інфарктів та інсультів;
  • доцільно обмежити добову кількість цукру до 25 г. Слід памятати, що цукор міститься у солодких напоях, тістечках, випічці та інших продуктах. Регулярне вживання надмірної кількості цукру сприяє появі зайвої ваги, виникненню серцево-судинних захворюваннь, а також діабету.
Також Віктор Ляшко переконаний, що слід прагнути регулярно включати у власну дієту натуральні продукти, які є джерелом таких речовин. 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Ляшко #епідсезон #грип #ГРВІ #правильне харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...