• Головна
  • Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома
рецепти
08:10, 2 січня 2021 р.
Надійне джерело

Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома

рецепти
Креп-сюзетт готується швидко та легко / фото з сайту Євгена Клопотенко

Креп-сюзетт готується швидко та легко / фото з сайту Євгена Клопотенко

Відчути романтичну атмосферу Франції вдома можна, приготувавши надиво простий і смачний французький десерт на власній кухні, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше Банановий кекс до чаю: проста випічка з божественним ароматом

Для цього знадобляться звичайні млинці, апельсин, цукор, коньяк і трохи вогню. І саме останній додасть цій страви божественного смаку, який легко може звести з розуму, - переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко.

Креп-сюзетт: десерт із Франції

Складові

Для млинців:

  • борошно - 130 г
  • молоко - 340 мл
  • яйце - 2 шт
  • соняшникова олія - 2 ст л (та додатково для смаження)
  • цукор - 2 ст л.
  • сіль - 1 дрібка

Для соусу:

  • апельсин - 1 шт (сік та цедра великого апельсина)
  • цукор - 2 ст л.
  • коньяк - 3 ст л.

Спосіб приготування:

1. Приготуйте млинці. Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, рослинна олія і перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і добре перемішайте. Пательню змастіть невеликою кількістю рослинної олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на сковорідку і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку в бік. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на інший бік і випікайте ще одну хвилину. Готові млинці викладіть на тарілку.

2. Апельсин добре промийте і зніміть з нього тонку цедру за допомогою ножа або економки. Вичавіть сік апельсина і налийте його на чисту пательню. Додайте цедру і цукор, нагрійте до кипіння, щоб сік почав трохи уварюватись. Млинці складіть вчетверо у вигляді трикутників і викладіть на пательню з апельсиновим сиропом.

Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома, фото-1

3. Обсмажуйте млинці в сиропі протягом хвилини з кожного боку. Перевертайте їх за допомогою лопатки.

Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома, фото-2

4. Влийте на пательню коньяк і запаліть його за допомогою сірника або запальнички. Будьте обережні, коньяк дуже швидко спалахує.

Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома, фото-3

Не рекомендую вам підпалювати сковорідку з коньяком безпосередній близькості від легкозаймистих штор і в легкозаймистому одязі з довгим рукавом. Але не варто боятися цього процесу. Всього кілька секунд і алкоголь випарується, залишивши приємний післясмак. Викладіть млинці на тарілку. При бажанні доповніть десерт кулькою вершкового пломбіру.

Читайте такожЯскравий Грецький салат буковинцям: як приготувати апетитну страву на святковий стіл

Пиріг, тарт та лінива ватрушка: рецепти неймовірної випічки на сметані

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#французький десерт #креп-сюзетт #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...