
рецепт
08:15, 3 січня 2021 р.
Надійне джерело
Картопля а-ля "Карбонара": рецепт запеченої смакоти
рецепт

Рецепт картоплі а-ля "карбонара" / фото з відкритих джерел
Існує величезна кількість рецептів картопляних запіканок. Найчастіше для їх приготування використовують картопляне пюре. Проте Ukr.Media пропонує оригінальний рецепт із картопляними кружечками й соусом "Карбонара", пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома
Соус, під яким запікають картоплю, дуже схожий на той, яким заправляють пасту "Карбонара". Страва виходить дуже ніжною і водночас ситною - ідеальний варіант для сімейної вечері.
Замість індички можете взяти куряче філе, а бекон замінити копченою свинячою грудинкою. З сирів ідеально підійде пармезан або моцарела, але можете взяти будь-який інший твердий сир.
Інгредієнти на 4 порції:
- Картопля — 1 кг
- Індичка — 150 г
- Цибуля — 1 шт.
- Сметана — 300 мл
- Твердий сир — 100 г
- Яйце — 1 шт.
- Сіль — за смаком
- Чорний перець (мелений) — за смаком
- Бекон — 50 г
- Петрушка — за смаком
- Вершкове масло — 1 ст. л.
Приготування:
1. Наріжте очищену картоплю кружечками або великими кубиками і злегка відваріть в підсоленій воді (близько 10 хвилин). Можете відварити картоплю цілком, але не доводячи до готовності, і потім нарізати.
2. З'єднайте сметану, тертий сир і яйце, злегка посоліть і поперчіть.
3. Розігрійте сковорідку, розтопіть масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю. Наріжте індичку кубиками і теж відправте на сковорідку. Протушкуйте протягом 5-10 хвилин.
4. Підсмажте на сухій сковорідці бекон або копчену свинячу грудинку.
5. Викладіть шматочки картоплі в форму, змащену маслом. Залийте сметанною сумішшю, викладіть м'ясо і бекон. Запікайте 15 хвилин при 200 градусах, посипте петрушкою і готуйте ще 15 хвилин при 180 градусах.
6. Готову запіканку злегка остудіть і подавайте порційними шматочками зі свіжими овочами або як гарнір до запеченого м'яса.
Смачного!
Читайте також: Банановий кекс до чаю: проста випічка з божественним ароматом
Яскравий Грецький салат буковинцям: як приготувати апетитну страву на святковий стіл
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:26
Вчора
16:21
Вчора
14:19
Вчора
12:39
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
07:51, Вчора
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі