• Головна
  • Картопля а-ля "Карбонара": рецепт запеченої смакоти
рецепт
08:15, 3 січня 2021 р.
Надійне джерело

Картопля а-ля "Карбонара": рецепт запеченої смакоти

рецепт
Рецепт картоплі а-ля "карбонара" / фото з відкритих джерел

Рецепт картоплі а-ля "карбонара" / фото з відкритих джерел

Існує величезна кількість рецептів картопляних запіканок. Найчастіше для їх приготування використовують картопляне пюре. Проте Ukr.Media пропонує оригінальний рецепт із картопляними кружечками й соусом "Карбонара", пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Креп-сюзетт: готуємо дивовижний французький десерт вдома

Соус, під яким запікають картоплю, дуже схожий на той, яким заправляють пасту "Карбонара". Страва виходить дуже ніжною і водночас ситною - ідеальний варіант для сімейної вечері.

Замість індички можете взяти куряче філе, а бекон замінити копченою свинячою грудинкою. З сирів ідеально підійде пармезан або моцарела, але можете взяти будь-який інший твердий сир.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Картопля — 1 кг
  • Індичка — 150 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сметана — 300 мл
  • Твердий сир — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Бекон — 50 г
  • Петрушка — за смаком
  • Вершкове масло — 1 ст. л.

Приготування:

1. Наріжте очищену картоплю кружечками або великими кубиками і злегка відваріть в підсоленій воді (близько 10 хвилин). Можете відварити картоплю цілком, але не доводячи до готовності, і потім нарізати.

2. З'єднайте сметану, тертий сир і яйце, злегка посоліть і поперчіть.

3. Розігрійте сковорідку, розтопіть масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю. Наріжте індичку кубиками і теж відправте на сковорідку. Протушкуйте протягом 5-10 хвилин.

4. Підсмажте на сухій сковорідці бекон або копчену свинячу грудинку.

5. Викладіть шматочки картоплі в форму, змащену маслом. Залийте сметанною сумішшю, викладіть м'ясо і бекон. Запікайте 15 хвилин при 200 градусах, посипте петрушкою і готуйте ще 15 хвилин при 180 градусах.

6. Готову запіканку злегка остудіть і подавайте порційними шматочками зі свіжими овочами або як гарнір до запеченого м'яса.

Смачного!

Читайте такожБанановий кекс до чаю: проста випічка з божественним ароматом

Яскравий Грецький салат буковинцям: як приготувати апетитну страву на святковий стіл

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#картопля а-ля карбонара #рецепт #запіканка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...