• Головна
  • Вершкова паска від відомої кондитерки: рецепт буковинським господиням
рецепт випічки
08:13, 25 квітня 2021 р.
Надійне джерело

Вершкова паска від відомої кондитерки: рецепт буковинським господиням

рецепт випічки
фото з інстаграм

фото з інстаграм

Кожна господиня, мабуть, має перевірений рецепт паски до Великодня. Однак, пропонуємо вам рецепт ніжної та надзвичайно смачна паски від відомої української кулінарки,  пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Смачна Пасочка: покроковий рецепт випічки, яка довго буде м'якою

Ліза Глінська поділилася на своїй сторінці в Інстаграм рецептом вершкової паски, яка безсумнівно стане вашою улюбленою. Запишіть собі рецепт.

Рецепт вершкової паски

Інгредієнти для опари:

– 150 грамів борошна;

– 170 мілілітрів молока;

– 1 грам свіжих дріжджів.

Інгредієнти для тіста:

– 500 грамів борошна;

– 320 грамів опари;

– 80 грамів цукру;

– 10 грамів солі;

– 40 грамів меду;

– 24 грами дріжджів;

– 300 грамів яєць (холодних);

– 250 грамів вершкового масла 82%;

– 150 грамів родзинок (або цукатів, горіхів, журавлини).

Інгредієнти для сиропу:

– 100 мілілітрів води;

– 100 грамів цукру;

– 30 мілілітрів (на ваш смак).

Інгредієнти для глазурі:

– 150 грамів білка;

– 300 грамів цукру.

Випічка розрахована на 5 порцій.

Приготування:

1. У мисці з'єднайте тепле молоко, додайте дріжджі, борошно перемішайте лопаткою. Накрийте плівкою, залиште на 3-4 години. Якщо ви використовуєте сухі дріжджі, з'єднайте їх з борошном.

2. У чашу комбайна викладіть опару, додайте холодні яйця, цукор, мед, дріжджі. Перемішайте протягом 30 секунд за допомогою насадки "Крюк".

3. Далі – додайте борошно, сіль, вершкове масло, перемішайте протягом 15-20 хвилин.

4. Перекладіть тісто в миску, накрийте плівкою, приберіть в тепле місце на 1,5-2 години.

5. Знову замісіть тісто, перекладіть у велику миску, оберніть харчовою плівкою і відправте на 10-12 годин в холодильник.

6. Для приготування сиропу для родзинок у каструлю вилийте воду, додайте цукор, ром або коньяк.

7. Розігрійте до розтанення цукру. Залиште для охолодження.

8. Промийте родзинки, просушіть додайте у сироп, відправте у холодильник на 10-12 годин. Найкраще на ніч. Процідіть родзинки.

9. Викладіть тісто, додайте родзинки, розділіть на три частини, викладіть у форми. Накрийте плівкою, залиште на 2-2,5 години.

10. Розігрійте духовку до температури 170 градусів, викладіть форми на деко, відправте запікатись протягом 30-35 хвилин до готовності. Дістаньте з духовки. Залиште для охолодження.

Для приготування глазурі:

1. У чашу комбайна вилийте білок, додайте цукор, дрібку лимонної кислоти.

2. Поставте на парову баню, перемішайте до розтанення цукру. Збийте у комбайні до однорідної консистенції.

3. Зніміть форму з пасок, змастіть глазур'ю, задекоруйте фісташками та малиною. Залиште до повного висихання глазурі.

Смачного!

Читайте такожТертий пиріг з вишнею: ніжна випічка з цікавинкою

Сама ніжність: рецепт німецького сирника для найвибагливіших

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт вершкової паски #Ліза Глінська
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...