Восени наш раціон харчування змінюється. В цю пору року для організму важливо отримувати достатню кількість вітамінів. Сайт 0372.ua пропонує список продуктів з великим вмістом вітамінів.
Людським організмом найкраще засвоюються натуральні нутрієнти, які містяться в продуктах. Потрібно використовувати сезонні плоди, в своєму складі вони мають максимально низький вміст пестицидів і інших хімікатів.
Вітаміни групи С у великій кількості містяться в фруктах групи цитрусових, квашеній капусті, ріпчастій цибулі. Також достатню кількість аскорбінової кислоти можна отримати з чаю, різних видів плодів горобини, калини, смородини і шипшини.
Вітаміни групи Е можна отримати, вживаючи в їжу різні масла рослинного походження, яйця, моркву. Також даний вітамін міститься в зелених овочах, кукурудзі, пророщеній пшениці.
Вітамін Д в харчових продуктах міститься в малій кількості. Його можна отримати в достатній кількісті тільки від випромінювання ультрафіолетового спектра. До продуктів, в яких є цей мікроелемент відносять вершкове масло, сир, сметану, вершки.
Вітамін А для зміцнення імунітету восени дістати найпростіше. У великій кількості він міститься в моркві, як в коренеплоді, так і в бадиллі. Також цей мікроелемент можна отримати, вживаючи в їжу яйця, сир, яблука, томати.
Коментарі