
рецепти напоїв
20:36, 3 жовтня 2021 р.
Надійне джерело
Чай в домашніх умовах: незвичайні рецепти корисного напою (ФОТО)
рецепти напоїв

фото з відкритих джерел
Стандартні варіанти чаю (чорний, зелений) можна купити в будь-якому магазині. На основі цих двох видів чаю можна зробити незвичайний, але дуже смачний напій, який допоможе зігрітися холодним осіннім вечором і швидко вилікуватися від застуди, якщо раптом вона застала вас зненацька, з посиланням на УНІАН пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писасли раніше, Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів
Всі рецепти, наведені нижче, не містять розсипного зеленого або чорного чаю. Ви можете додати його, якщо хочете.

Імбирний чай тонізує та корис ний для організму, фото з відкритих джерел
Імбирний чай з лимоном
- тертий імбир - 1 ч.л;
- вода - 1 стакан;
- мед, лимон, цукор - за смаком.
1. З лимона зняти шкірку і натерти плід на дрібній тертці. На 1 склянку води потрібна 1 ч.л імбиру з гіркою, збільшуйте кількість інгредієнтів, орієнтуючись на свої потреби.
2. За бажанням можна додати лимонну цедру. Почекати, поки вода закипить і проварити 3-5 хвилин.
3. У чашку покласти мед, скибочку лимона і цукор, влити імбирний відвар.
Яблучний чай з журавлиною
- солодкі яблука - 2 шт;
- журавлина заморожена або свіжа - 100 гр;
- брусниця заморожена або свіжа - 100 гр;
- сушені яблука - 80 гр;
- кардамон - 1 ч.л;
- вода - 1 л;
- мед - за смаком.
1. Ягоди і сушені яблука промити, у свіжих яблук видалити серцевину, нарізати скибочками.
2. У чайник викласти журавлину, брусницю, сушені і свіжі яблука, додати кардамон.
3. Залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися протягом години.

Каркаде завжди зігріє у холодну пору, фото з відкритих джерел
Каркаде з прянощами
- сушений каркаде - 2 склянки;
- вода - 8 склянок;
- цукор - 1 склянка;
- гвоздика сушена - 6 шт;
- кориця - 2 палички;
- Ваніль - 1 ч.л;
- мускатний горіх - щіпка.
1. Взяти сотейник, викласти всі спеції, залити водою.
2. На повільному вогні варити суміш, помішуючи, близько 30 хвилин.
3. По готовності перелити чай в склянки або чашки, подавати з паличкою кориці.
Чай з м'ятою і мандарином
- мандарин - 1 шт;
- гвоздика сушена - 6 шт;
- кориця - 1 паличка;
- перець духмяний горошком - 3 шт;
- м'ята сушена - 1 ч.л;
- меліса сушена - 1 ч.л;
- вода - 400 мл;
- мед або цукор - за смаком.
1. У каструлю або сотейник вилити воду, злегка підігріти. Викласти корицю, гвоздику і запашний перець, кип'ятити протягом 5 хвилин.
2. Зняти відвар з вогню, додати мелісу, м'яту і мандаринові кірки. Перемішати, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин.
3. Перед подачею напій процідити і вилити в чашки, змішавши з мандариновим соком. За смаком додати мед або цукор.
Читайте також: Пишні пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом та картоплею
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
11:29, 18 квітня
16:55, Сьогодні
13:57, 23 квітня
live comments feed...
Коментарі