• Головна
  • Чай в домашніх умовах: незвичайні рецепти корисного напою (ФОТО)
рецепти напоїв
20:36, 3 жовтня 2021 р.
Надійне джерело

Чай в домашніх умовах: незвичайні рецепти корисного напою (ФОТО)

рецепти напоїв
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Стандартні варіанти чаю (чорний, зелений) можна купити в будь-якому магазині. На основі цих двох видів чаю можна зробити незвичайний, але дуже смачний напій, який допоможе зігрітися холодним осіннім вечором і швидко вилікуватися від застуди, якщо раптом вона застала вас зненацька, з посиланням на УНІАН пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писасли раніше, Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів

Всі рецепти, наведені нижче, не містять розсипного зеленого або чорного чаю. Ви можете додати його, якщо хочете.

Імбирний чай тонізує та корис ний для організму, фото з відкритих джерел

Імбирний чай тонізує та корис ний для організму, фото з відкритих джерел

Імбирний чай з лимоном

  • тертий імбир - 1 ч.л;
  • вода - 1 стакан;
  • мед, лимон, цукор - за смаком.

1. З лимона зняти шкірку і натерти плід на дрібній тертці. На 1 склянку води потрібна 1 ч.л імбиру з гіркою, збільшуйте кількість інгредієнтів, орієнтуючись на свої потреби.

2. За бажанням можна додати лимонну цедру. Почекати, поки вода закипить і проварити 3-5 хвилин.

3. У чашку покласти мед, скибочку лимона і цукор, влити імбирний відвар.

Яблучний чай з журавлиною

  • солодкі яблука - 2 шт;
  • журавлина заморожена або свіжа - 100 гр;
  • брусниця заморожена або свіжа - 100 гр;
  • сушені яблука - 80 гр;
  • кардамон - 1 ч.л;
  • вода - 1 л;
  • мед - за смаком.

1. Ягоди і сушені яблука промити, у свіжих яблук видалити серцевину, нарізати скибочками.

2. У чайник викласти журавлину, брусницю, сушені і свіжі яблука, додати кардамон.

3. Залити окропом, накрити кришкою і дати настоятися протягом години.

Каркаде завжди зігріє у холодну пору, фото з відкритих джерел

Каркаде завжди зігріє у холодну пору, фото з відкритих джерел

Каркаде з прянощами

  • сушений каркаде - 2 склянки;
  • вода - 8 склянок;
  • цукор - 1 склянка;
  • гвоздика сушена - 6 шт;
  • кориця - 2 палички;
  • Ваніль - 1 ч.л;
  • мускатний горіх - щіпка.

1. Взяти сотейник, викласти всі спеції, залити водою.

2. На повільному вогні варити суміш, помішуючи, близько 30 хвилин.

3. По готовності перелити чай в склянки або чашки, подавати з паличкою кориці.

Чай з м'ятою і мандарином

  • мандарин - 1 шт;
  • гвоздика сушена - 6 шт;
  • кориця - 1 паличка;
  • перець духмяний горошком - 3 шт;
  • м'ята сушена - 1 ч.л;
  • меліса сушена - 1 ч.л;
  • вода - 400 мл;
  • мед або цукор - за смаком.

1. У каструлю або сотейник вилити воду, злегка підігріти. Викласти корицю, гвоздику і запашний перець, кип'ятити протягом 5 хвилин.

2. Зняти відвар з вогню, додати мелісу, м'яту і мандаринові кірки. Перемішати, накрити кришкою, настоювати 10 хвилин.

3. Перед подачею напій процідити і вилити в чашки, змішавши з мандариновим соком. За смаком додати мед або цукор.

Читайте такожПишні пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом та картоплею

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чай #корисні чаї #вдома #нестандартні рецепти гарячий напій
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...