• Головна
  • Пишні пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом та картоплею
Рецепти
11:23, 2 жовтня
Надійне джерело

Пишні пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом та картоплею

Рецепти
Пишні пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом та картоплею

Домашні печені пиріжки пишні, м'які та дуже апетитні, вони просто не можуть не сподобатися! Сайт 0372.ua пропонує смачний рецепт.

Нагадуємо: Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Приготовлені в духовці пиріжки бувають із різною смачною начинкою: як солодкі, так і несолодкі. Відрізнятися також може й тісто.

Великим плюсом таких пиріжків є те, що, на відміну від смажених на сковорідці, вони є кориснішими. До того ж підкуповують спечені у духовці пиріжки ще й неймовірним ароматом.

Пиріжки з м’ясом і картоплею

Для тіста

  • Борошно - 300 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Рослинна олія - 60 мл
  • Молоко - 150 мл
  • Вода - 50 мл
  • Сухі дріжджі - 1 ч.л.

Для начинки

  • Фарш м'ясний - 300 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Картопля - 2 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Спеції сухі - за бажанням

Для змазування

  • Яйця - 1 шт.
  • Сметана - 1 ст.л.

Борошно просіяти, щоб збагатити киснем.

Розвести дріжджі у воді, додавши 1 чайну ложку цукру, перемішати. Залишити суміш на 20 хвилин – на поверхні повинна з'явитися дріжджова "шапочка".

У глибокій посуді збити яйце з сіллю і цукром, додати тепле (не гаряче) молоко, олію, перемішати. Ввести дріжджі, які вже підійшли, перемішати до однорідності. Далі поступово підсіювати борошно, й замісити тісто. Вимішувати тісто рукою. Воно має вийти м'яке, однорідне й трохи липнутиме до рук. Сформувати з тіста кулю, помістити в миску й накрити серветкою, щоб не завітрилося. Покласти у тепле місце для підйому приблизно на 2 години.

Приготування начинки. Цибулю дрібно нарізати й обсмажити з додаванням олії 2-3 хвилини. Додати фарш, посолити, всипати спеції за смаком. Обсмажувати при частому помішуванні до готовності фаршу. Картоплю відварити у підсоленій воді до готовності, потовкти на пюре. З'єднати фарш і картоплю, перемішати. Начинку охолодити.

Тісто викласти на стіл, присипаний борошном. Розділити на однакові шматочки. Кожен розкачати в коржик, на середину покласти начинку. Сформувати пиріжок бажаної форми, добре защипувати краю.

Викласти пиріжки на змащене маслом деко, прикривши рушником, залишити на 15 хвилин.

Перед відправленням у духовку змастити верх пиріжків збитим зі сметаною яйцем. Випікаємо пиріжки при 180°С впродовж 20-25 хвилин до рум'яності.

Читайте також: Що приготувати на сніданок: швидкі рецепти

Як в Чернівцях підготуватися до опалювального сезону

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Рецепт #пиріжки #пиріжки в духовці
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...