
Рецепти
11:23, 2 жовтня 2021 р.
Надійне джерело
Пишні пиріжки у духовці: як приготувати з м’ясом та картоплею
Рецепти

Домашні печені пиріжки пишні, м'які та дуже апетитні, вони просто не можуть не сподобатися! Сайт 0372.ua пропонує смачний рецепт.
Нагадуємо: Що потрібно їсти на сніданок: поради дієтологів
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Приготовлені в духовці пиріжки бувають із різною смачною начинкою: як солодкі, так і несолодкі. Відрізнятися також може й тісто.
Великим плюсом таких пиріжків є те, що, на відміну від смажених на сковорідці, вони є кориснішими. До того ж підкуповують спечені у духовці пиріжки ще й неймовірним ароматом.
Пиріжки з м’ясом і картоплеюДля тіста
- Борошно - 300 г
- Яйця - 1 шт.
- Цукор - 1 ст.л.
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Рослинна олія - 60 мл
- Молоко - 150 мл
- Вода - 50 мл
- Сухі дріжджі - 1 ч.л.
Для начинки
- Фарш м'ясний - 300 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Картопля - 2 шт.
- Рослинна олія - 1 ст.л.
- Сіль - за смаком
- Спеції сухі - за бажанням
Для змазування
- Яйця - 1 шт.
- Сметана - 1 ст.л.
Борошно просіяти, щоб збагатити киснем.
Розвести дріжджі у воді, додавши 1 чайну ложку цукру, перемішати. Залишити суміш на 20 хвилин – на поверхні повинна з'явитися дріжджова "шапочка".
У глибокій посуді збити яйце з сіллю і цукром, додати тепле (не гаряче) молоко, олію, перемішати. Ввести дріжджі, які вже підійшли, перемішати до однорідності. Далі поступово підсіювати борошно, й замісити тісто. Вимішувати тісто рукою. Воно має вийти м'яке, однорідне й трохи липнутиме до рук. Сформувати з тіста кулю, помістити в миску й накрити серветкою, щоб не завітрилося. Покласти у тепле місце для підйому приблизно на 2 години.
Приготування начинки. Цибулю дрібно нарізати й обсмажити з додаванням олії 2-3 хвилини. Додати фарш, посолити, всипати спеції за смаком. Обсмажувати при частому помішуванні до готовності фаршу. Картоплю відварити у підсоленій воді до готовності, потовкти на пюре. З'єднати фарш і картоплю, перемішати. Начинку охолодити.
Тісто викласти на стіл, присипаний борошном. Розділити на однакові шматочки. Кожен розкачати в коржик, на середину покласти начинку. Сформувати пиріжок бажаної форми, добре защипувати краю.
Викласти пиріжки на змащене маслом деко, прикривши рушником, залишити на 15 хвилин.
Перед відправленням у духовку змастити верх пиріжків збитим зі сметаною яйцем. Випікаємо пиріжки при 180°С впродовж 20-25 хвилин до рум'яності.
Читайте також: Що приготувати на сніданок: швидкі рецепти
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
04:04, 20 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі