зігріваючі напої
08:13, 12 листопада 2021 р.
Надійне джерело
Глінтвейн із вишневим соком: рецепт зігріваючого напою буковинкам (ФОТО)
зігріваючі напої
фото ілюстративне
Ароматний глінтвейн із вишневим соком зігріє в мерзлякуватий осінній день або зимову холоднечу. Мінімум часу, набір доступних продуктів - і чарівний напій, що лікує від простудних захворювань і поганого настрою, готовий, 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше про 5 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву: що не схвалить бариста
Як варити глінтвейн із вишневим соком
Кажуть, напій, схожий на глінтвейн, готували ще стародавні римляни. Вони змішували прянощі з вином, настоювали їх і пили, не нагріваючи, інформує metro. Поставити настоянку на вогонь додумалися жителі долини Рейну: там і клімат суворіший, і народ практичніший. У результаті невідомо скількох експериментів вийшов зігрівальний та протизастудний напій, без якого тепер складно уявити зимові посиденьки.
Мінімум зусиль і часу
Важлива перевага цього гарячого коктейлю - щоб його приготувати, потрібно зовсім трохи зусиль і часу. Ба більше, ви не потребуватимете жодного спеціального обладнання. Спробуйте і ви зробити ароматний глінтвейн із вишневим соком і вином.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Готуючи будь-який гарячий коктейль, пам’ятайте: вино кип’ятити не можна! Інакше ви зіпсуєте смак напою, та й більша частина алкоголю випарується.
Вино для глінтвейну кип’ятити не можна, інакше зіпсуєте смак напою, фото з відкритих джерел
Другий момент, на який слід звернути увагу, - набір спецій. Якщо сумніваєтеся, не кидайте в глінтвейн все одразу. Почніть з декількох знайомих прянощів, а кожного наступного разу додавайте нову. Так ви підберете оптимальний для себе букет.
На приготування 2 порцій глінтвейну з вишневим соком потрібно 20–30 хвилин. Не забувайте також, що пити цей напій слід гарячим, у жодному разі не розігрівати.
Інгредієнти:
Щоб зробити глінтвейн удома з вишневим соком, беремо:
- червоне вино (сухе/напівсухе) - 250 мл;
- вишневий сік - 250 мл;
- мед/цукор - 2 ст. л. або за смаком;
- гвоздику - 4 шт.;
- бодян - 2 шт.;
- паличку кориці - 1 шт.;
- розмарин - 1 гілочку;
- м’яту - кілька листочків;
- лимон - половину;
- сушені скоринки апельсина - 1 ч. л.
Покрокова інструкція:
1. Вино виливаємо в каструлю, туди ж кидаємо порізаний кружальцями лимон, потім розмарин, м’яту, прянощі, скоринки.
2. Ставимо основу глінтвейну на вогонь (чим менше буде останній, тим ароматнішим вийде напій) і нагріваємо під кришкою.
3. Коли над сумішшю вина і спецій утвориться невеликий пар, додаємо в неї мед, розмішуємо. Потім вливаємо в каструлю сік.
4. Нагріваємо напій до 75–78 °C, вимикаємо вогонь. Тримаємо коктейль під закритою кришкою приблизно 10 хвилин.
5. Розливаємо глінтвейн із вишневим соком у спеціальні келихи / товстостінні стакани з ручкою, прикрашаємо шматочками лимона й одразу ж подаємо.
Читайте також: Осіння смакота: рецепт яблучно-гарбузового пирога буковинським господиням (ФОТО)
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:43
Вчора
19:20
Вчора
17:17
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:45, 8 січня
41
12:22, 16 січня
12:42, 15 січня
10
17:21, 6 січня
308
15:43, 11 січня
live comments feed...
Коментарі