Курячі гомілки з картоплею в духовці з каррі: рецепт

Майже не гостра страва з нотками східних ароматів. М’яка від наявності в соусі сметани. З закритими очима іноді неможливо визначити, з чого все це приготовано. Відчуття одне - смачно, пише 0372.ua.
Нагадуємо: Старопольський медівник: легкий рецепт панської випічки буковинкам
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Інгредієнти:
- Гомілки – 8 шт.
- Каррі – 2 повні чайні ложки
- Перець чорний мелений гострий – за смаком
- Паприка солодка мелена – 1 ч. ложка
- Сметана – 4 ст. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Часник – 3 зубки
- Картопля – 800 г
- Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
- Олія
- Приправа для картоплі – за смаком, але не більше 1 ч. л.
Приготування:
1. Гомілки вимити, висушити.
2. Додати до них сметану, сіль, спеції, розчавити часник. Перемішати, щоб гомілки були рівномірно покриті соусом. Витримати в цьому соусі 15-20 хв.
3. Очищену картоплю промити і порізати великими шматочками. Полити їх рослинною олією і посипати сіллю і спеціями. Перемішати.
4. Відкласти ¼ частину коренеплодів, ¾ викласти на деко, акуратно, з проміжками між ними, зверху викласти гомілки, а в проміжки між гомілками викласти залишок ¼ картоплі. Це дасть приблизно один рівень інгредієнтів, і вони рівномірно підрум’яняться.
5. Нагріти духовку до 190-200⁰С і поставити в неї деко з куркою та картоплею на 50 хвилин.
Подавати на стіл в гарячому вигляді, посипавши зеленню. Смачного!
Читайте також: Як приготувати шоколадний кекс з бананом: рецепт вишуканої випічки буковинкам (ФОТО)
Пишні оладки без яєць: рецепт ніжної та пухкої випічки нашвидкуруч