• Головна
  • Як приготувати корисну каву: приголомшливий лайфхак
Поради
09:23, 25 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Як приготувати корисну каву: приголомшливий лайфхак

Поради
Як приготувати корисну каву: приголомшливий лайфхак

Кава – один з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Як приготувати найкориснішу каву на сніданок, з'ясували вчені. Біохіміки провели експеримент: готували каву з зерен різного помелу і ступеня обсмаження звичним способом, заварюючи їх окропом, і холодним способом, пише 0372.ua.

Нагадуємо: Чай зі смородини покращить імунітет: рецепт

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Порівнявши хімічний склад одержаних напоїв, вчені прийшли до висновку: при холодному заварюванні кави, наприклад темного обсмаження і грубого помелу, виділяється тисяча міліграмів кофеїну на літр напою. А при використанні окропу концентрація цієї речовини не перевищує 800 міліграмів.

Також при холодному методі у вашу кавову чашку потрапляє значно більше хлорогенової кислоти, а також інших поліфенольних компонентів, які мають сильну антиоксидантну дію. Концентрація кофеїну і цієї кислоти досягає максимальних показників вже через 6-7 годин заварювання.

Ступінь помелу кавових зерен ніяк не впливала на концентрацію кофеїну і важливих кислот. А от обсмажування, навпаки, давало різні результати: середній ступінь обсмаження був визнаний найефективнішим за рівнем вмісту корисних речовин, а сильне обсмаження знижувало їх концентрацію.

Читайте також: Тренування на морозі: які переваги має пробіжка взимку та при чому тут холодний душ

Як вибрати найсмачніші та найкорисніші мандарини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Корисні поради #напої #кава
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...