Поради
13:35, 31 грудня 2021 р.
Надійне джерело
Як вибрати закуски для новорічного столу: більше овочів, менше майонезу
Поради
Подавати холодні закуски та салати прийнято на початку свята, ще до основної страви. Оскільки на початку застілля все ще голодні, гості одразу ж накидаються на різноманітні бутерброди, канапе, олів'є тощо, пише 0372.ua.
Нагадуємо: 6 псевдокорисних продуктів, від яких потрібно всім відмовитись
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Хоча за класикою закуска – це маленька легка страва, яка має лише розпалити апетит, а не задовольнити його. Ідеально підійдуть для цього овочеві закуски. Подбайте, щоб овочів та зелені на столі було якнайбільше. Взимку овочі – це завжди прикраса – яскрава та різнокольорова, та й закушувати овочами та зеленню можна все що завгодно, вони також допоможуть переварити жирні страви.
Якщо свій вибір ви вирішили зупинити на салаті, то заправити його краще соняшниковою або оливковою олією перед самою подачею, ще краще просто порізати огірки, помідори, перець та інші овочі та прикрасити їх гілочками петрушки, кропу, базиліку, руколи, зеленої цибулі.
Жирні майонезні салати, в яких містяться продукти, що не поєднуються між собою, вкрай негативно позначаються на шлунку і на роботі органів ШКТ. Яскравий приклад таких страв – олів'є та шуба. Але якщо відмовлятися від них ви не готові, то не полінуйтеся приготувати кориснішу заправку, ніж покупний майонез. Свіжий несолодкий йогурт (або мацоні) з додаванням дрібно нарізаного часнику, цибулі та спецій – такий нескладний соус чудово доповнить будь-яку страву.
Читайте також: Як буковинцям одягатися взимку, щоб не захворіти: поради МОЗ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:14
11:02
17:07
Вчора
Спецтема
Оголошення
12:30, 6 листопада
12:30, 6 листопада
12:30, 6 листопада
12:30, 6 листопада
12:30, 6 листопада
live comments feed...
Коментарі