• Головна
  • Як приготувати сирну запіканку: рецепт з дитинства буковинкам (ФОТО)
рецепти
08:11, 31 січня
Надійне джерело

Як приготувати сирну запіканку: рецепт з дитинства буковинкам (ФОТО)

рецепти
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Що можна приготувати на сніданок з вечора? Ніжна сирна запіканка як варіант щільного прийому їжі, який можна приготувати заздалегідь, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Трикутні сирники до сніданку: рецепт, що здивує буковинок своєю простотою (ФОТО)

Класичний рецепт сирної запіканки

Складові:

  • 0.5 кг домашнього жирного сиру;
  • 5 ст. л. сметани (банка на 350 г);
  • 1-3 курячих яєць;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. манки;
  • 50 г родзинок;
  • 1 ст. л. розтопленого вершкового масла (для змазування форми);
  • дрібка солі;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Як приготувати сирну запіканку:

1. Промити родзинки, замочити, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Включити духовку на 180 градусів.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

2. Змішати манку і сметану (3 ст. л.), залишити для набухання манки на 30 хвилин або довше.

3. Збити сир блендером або протерти через сито.

4. Змішати манку і сметану з цукром, ваніллю, сіллю і яйцями. Перемішати або збити міксером до однорідної структури.

5. Обсушити родзинки й додати їх до решти продуктів.

6. Змастити форму маслом і злегка присипати манкою. Влити тісто у форму. Змастити запіканку зверху 2 ст. л. сметани.

7. Готувати в духовці 40-45 хвилин при 180 градусах.

Порада: Щоб запіканка вийшла з кислими нотками, додайте в тісто 1 ч. л. лимонної цедри та трохи лимонного соку.

Читайте також: Як приготувати домашню піцу з листкового тіста: рецепт буковинкам (ФОТО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сирна запіканка #як готувати рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...