• Головна
  • Кавові експерти з Буковини: ЧНУ відкриває унікальну магістерську програму
08:07, Сьогодні

Кавові експерти з Буковини: ЧНУ відкриває унікальну магістерську програму

СТАТТІ
Колаж: 0372

Колаж: 0372

Чернівецький університет відкриває унікальну програму для підготовки фахівців з харчових технологій субтропічних продуктів, зокрема кави.

Буковинські студенти зможуть отримати цінні навички від професіоналів галузі та чемпіонів з обсмажування кави. Про це журналістам видання 0372 повідомили у навальному закладі. 

З вересня 2025 року Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича запрошує абітурієнтів на нову магістерську програму. Студенти вивчатимуть експертизу та технології продуктів із субтропічної сировини, з особливим фокусом на каву, чай та какао.

Будьте в курсі головних новин, слідкуйте за нами у Viber

Широкі можливості для працевлаштування

Випускники отримають диплом за кодом G13 "Харчові технології", що відкриває для них двері не лише у сферу субтропічних продуктів.

Така універсальність дозволить студентам:

  • Проходити практику на різних підприємствах харчової галузі
  • Працевлаштовуватись як у кавовій індустрії, так і в інших напрямках
  • Отримати затребувані навички для українського ринку, який відчуває "кадровий голод"

Навчання від найкращих фахівців

Викладацький склад програми об'єднає:

  • Професорів та доцентів ЧНУ
  • Професійних експертів з харчових технологій
  • Практиків галузі, серед яких – чемпіони України з обсмажування кави

"Ми плануємо залучити найкращих професіоналів галузі до практичних занять. Це дасть нашим студентам унікальну можливість вчитися безпосередньо у чемпіонів", – поділилася Анастасія Сачко.

Практичний підхід до навчання

Програма включає дві спеціалізовані практики:

  1. Експертна практика – студенти працюватимуть у сучасних лабораторіях партнерів університету, зокрема компанії Донау Лаб Україна
  2. Виробнича практика – майбутні фахівці отримають досвід безпосередньо на підприємствах харчової промисловості, насамперед на кавових виробництвах

Як вступити

Для зарахування на програму необхідно:

  • Скласти ЄВІ (Єдиний вступний іспит)
  • Пройти фаховий вступний іспит
  • Подати документи до приймальної комісії ЧНУ

Попри те, що подібні програми існували в Україні й раніше, магістерська програма з експертизи та технології продуктів із субтропічної сировини є нетиповою для українських вишів і відповідає сучасним потребам ринку.

Читайте також: Нові тарифи на електротранспорт у Чернівцях: що змінюється з 16 травня

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ЧНУ #магістратура #кава #субтропічні продукти #харчові технології #Чернівці #експертиза кави #університет #навчання #Анастасія Сачко #G13 #какао #чай #практика #працевлаштування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...