Готуємо сливовий пиріг за рецептом з газети The New York Times: смачна випічка буковинкам

фото ілюстративне

Випічка зі сливами завжди смакує по-особливому. Вона ароматна, хрустка та легка у приготуванні. Як от рецепт сливового пирога, який друкували у газеті The New York Times кожного вересня впродовж шести років підряд, пише 0372.ua.

Рецепт сливового пирога від Маріан Буррос став одним з найпопулярніших рецептів випічки у світі. 

Сливовий пиріг: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • 3/4 – 1 стакан цукру
  • 1/2 склянки несолоного вершкового масла, розм'якшеного
  • 1 стакан просіяного борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • щіпка солі (за бажанням)
  • 2 яйця
  • 24 половинки слив без кісточок
  • цукор, лимонний сік і кориця – для посипання.

Нагадаємо, що можна приготувати: Добірка рецептів сандвічів на всі випадки життя для буковинців.

Спосіб приготування:

1. Нагрійте духовку до 180 градусів.

2. Збийте цукор і масло в мисці. Додайте борошно, розпушувач, сіль і яйця і добре збийте.

3. Викладіть тісто до роз'ємної форми діаметром 23-26 см. Покладіть половинки сливи шкіркою вгору на тісто. Злегка посипте цукром і збризніть лимонним соком, залежно від солодощі фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою меленої кориці.

4. Випікайте приблизно 1 годину. Дістаньте і остудіть; поставте пиріг до холодильника або заморозьте за бажанням. Або остудіть до теплого і подавайте просто так чи зі збитими вершками.

Читайте також: Ароматні рецепти какао: прян добірка для буковинців.

Готуємо рецепти з персиками для дітей.