Сливовий пиріг: простий покроковий рецепт буковинським господиням

фото ілюстративне

Сезонні фрукти дарують можливість тішити рідних та близьких смачними фруктовими десертами та запашною випічкою. Пропонуємо рецепт духмяного та легкого у приготуванні сливового пирога, пише 0372.ua.

Сливовий пиріг: покроковий рецепт

Інгридієнти:

  • Борошно - 1 кг
  • дріжджі - 40 г
  • вода/молоко - 300 мл
  • сіль - 15 г
  • цукор - 250 г
  • сметана - 150 г
  • яйця - 5-6 шт
  • масло - 200 г
  • сливи свіжі - 1400 г

Нагадаємо рецепт сливового пирога з газети The New York Times: смачна випічка буковинкам

Приготування:

1. Щоб замісити тісто необхідно дріжджі розвести в теплому молоці/воді, додати яйця, сметану, сіль, цукор, потім внести масло/маргарин, добре вимішати і залишити в теплому місці на бродіння.

2. Розділити тісто на 2 частини (700 г і  800 г приблизно), злегка округлити. Надати форму прямокутника і розкатати до товщини тіста 3 мм.

3. Сливи розрізати навпіл та видалити кісточки. Кожну половинку надрізати уздовж до середини. Викласти тісто і сформувати бортики. Викласти начинку на нижній шар тіста, залишаючи краї 1 см. Придавлюючи, викласти сливи надрізаною частиною догори. Потім накрити верхнім шаром тіста. Краї акуратно притиснути.

4. Залишити на вистоювання в теплому місці на 50 – 70 хв. потім поверхню пирога змастити яйцем і зробити надколи на поверхні.

5. Випікати пироги при температурі 200оС протягом 16 хвилин. Після остигання обрізати.

Смачного!

Читайте такожІдеї для сендвічів, які можна взяти із собою на роботу чи пікнік

Готуємо десерти з персиками для дітей: ТОП-3 рецепти буковинкам