
фото
08:13, 2 вересня 2020 р.
Надійне джерело
Сливовий пиріг: простий покроковий рецепт буковинським господиням
фото

фото ілюстративне
Сезонні фрукти дарують можливість тішити рідних та близьких смачними фруктовими десертами та запашною випічкою. Пропонуємо рецепт духмяного та легкого у приготуванні сливового пирога, пише 0372.ua.
Сливовий пиріг: покроковий рецепт
Інгридієнти:
- Борошно - 1 кг
- дріжджі - 40 г
- вода/молоко - 300 мл
- сіль - 15 г
- цукор - 250 г
- сметана - 150 г
- яйця - 5-6 шт
- масло - 200 г
- сливи свіжі - 1400 г
Нагадаємо рецепт сливового пирога з газети The New York Times: смачна випічка буковинкам
Приготування:
1. Щоб замісити тісто необхідно дріжджі розвести в теплому молоці/воді, додати яйця, сметану, сіль, цукор, потім внести масло/маргарин, добре вимішати і залишити в теплому місці на бродіння.
2. Розділити тісто на 2 частини (700 г і 800 г приблизно), злегка округлити. Надати форму прямокутника і розкатати до товщини тіста 3 мм.
3. Сливи розрізати навпіл та видалити кісточки. Кожну половинку надрізати уздовж до середини. Викласти тісто і сформувати бортики. Викласти начинку на нижній шар тіста, залишаючи краї 1 см. Придавлюючи, викласти сливи надрізаною частиною догори. Потім накрити верхнім шаром тіста. Краї акуратно притиснути.
4. Залишити на вистоювання в теплому місці на 50 – 70 хв. потім поверхню пирога змастити яйцем і зробити надколи на поверхні.
5. Випікати пироги при температурі 200оС протягом 16 хвилин. Після остигання обрізати.
Смачного!
Читайте також: Ідеї для сендвічів, які можна взяти із собою на роботу чи пікнік
Готуємо десерти з персиками для дітей: ТОП-3 рецепти буковинкам
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:21
Спецтема
Оголошення
15:12, 10 червня
18:43, Вчора
09:44, 17 червня
18:43, Вчора
00:00, 17 березня
live comments feed...
Коментарі