Гарячий шоколад до сніданку: рецепт домашньої смакоти

Гарячий шоколад, який зберігає смак дитинства / фото з відкритих джерел

Рецепт улюбленого гарячого шоколаду родом з дитинства. Напій виходить густий, обволікаючий і зігріває в зимову пору, пише  0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Англійський різдвяний кекс на темному пиві - смачний десерт до святкового столу

Інгредієнти (на 2 чашки):

  • Какао порошок — 2 ст. л.
  • Сіль — щіпка
  • Кориця мелена — за смаком
  • Вода-1/4 склянки
  • Мед — 1 ст. л. (або будь-який підсолоджувач)
  • Молоко на вибір — 500 мл.

Приготування:

1. У невеликий сотейник, бажано з товстим дном насипати какао, щіпку солі і корицю за смаком. Все добре змішати, додати чверть склянки води (холодної, фільтрованої) і столову ложку меду, або будь-який інший підсолоджувач на Ваш смак.

2. Сотейник відправити на середній вогонь і при постійному помішуванні довести до кипіння. При легкому кипінні проварити 2 хвилини.

3. Помішуючи, поступово додати молоко. Все добре прогріти, але не доводити до кипіння, інакше зіпсуєте всю текстуру.

4. Готовий шоколад розлити по чашках і насолоджуватися улюбленим напоєм.

Читайте такожРецепт різдвяної казки: готуємо імбирні пряники

Гарбузовий чизкейк: коли готувати легко, а їсти корисно