• Головна
  • Рецепт різдвяної казки: готуємо імбирні пряники
рецепти випічки
08:09, 14 грудня 2020 р.
Надійне джерело

Рецепт різдвяної казки: готуємо імбирні пряники

рецепти випічки
Рецепт різдвяної казки: готуємо імбирні пряники

Хто ж не любить імбирні різдвяні пряники?! Цей рецепт ідеально підходить для приготування разом з дітьми: вони будуть щасливі, якщо їм довірять головні функції - вирізання пряників та прикрашання їх глазуррю, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Англійський різдвяний кекс на темному пиві - смачний десерт до святкового столу

Імбирні пряники створюють атмосферу казки

Імбирні пряники: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • - пшеничне борошно - 280 г
  • - вершкове масло - 100 г
  • - цукор - 100 г
  • - яйця - 1 шт
  • - мед - 2 ст. л.
  • - сода - 0,5 ч.л.
  • - імбир мелений - 1 ч.л.
  • - кориця - 1 ч.л.
    • - мускатний горіх - дрібка.
  • Приготування:
  1. Масло потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
  2. Борошно просіваємо та додаємо в нього соду, корицю, імбир і мускатний горіх. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
  3. У чашу міксера всипаємо цукор і додаємо розм’якшене масло. Спочатку їх просто змішуємо, а потім починаємо збивати близько 2 хвилин, поки маса не стане трохи світлішою.
  4. У пишну масу додаємо 1 яйце та продовжуємо все збивати. На це піде ще 2-3 хвилини. Далі додаємо мед і гарненько розмішуємо.
  5. Всипаємо борошно зі спеціями: додаємо по 2 ст. л борошна зі спеціями та перемішуємо.
  6. Викладаємо тісто на поверхню, присипану борошном. Продовжуємо його замішувати.
  7. Перекладаємо тісто в пакет або обмотуємо харчовою плівкою. Відправляємо тісто в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
  8. Тепер готуємо формочки або малюємо потрібні картинки на аркуші паперу та вирізаємо їх.
  9. Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо на неї шматочок тіста. Розкачуємо тісто рівним шаром.
  10. Прикладаємо до тіста формочки або паперові заготовки на невеликій відстані один від одного.
  11. Ніж присипаємо борошном і обережно вирізаємо тісто навколо форм, отримуючи необхідні фігури.
  12. Деко застилаємо пергаментом. Переносимо фігурки на деко, але дуже обережно, щоб не деформувати. Вони повинні бути на невеликій відстані один від одного.
  13. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 6-7 хвилин (до зарум’янювання). Важливо їх не пересушити!

Для приготування айсінгу (білково-цукрової глазурі) нам знадобляться

- 1 білок

- 200 грам цукрової пудри (можна зменшити до 150 грам)

- кілька крапель лимонного соку

1. Акуратно відділяємо білок від жовтка. 

2. Збиваємо білок міксером на невеликій швидкості або вінчиком до тих пір, доки білок не стане однорідною білою масою. 

3. У збитий білок додаємо просіяну цукрову пудру і знову ретельно все перемішуємо.

. Додаємо кілька крапель лимонного соку, щоб глазур стала блискучою, схожою на сніг, а також не була такою приторно солодкою.

Зверніть увагу, що, якщо додати трохи харчових барвників, можна отримати кольорову глазур для розмальовки пряників. 

5. Для розмальовки можна використати кондитерські мішки або ж звичайні пакети, з якими вам буде зручно працювати. 

Смачного!

Читайте такожЯк приготувати неймовірно ніжний тірамісу: рецепт відомого українського кухаря

Гарбузовий чизкейк: коли готувати легко, а їсти корисно

#імбирні пряники #рецепт
Оголошення
live comments feed...