рецепти випічки
08:09, 14 грудня 2020 р.
Надійне джерело
Рецепт різдвяної казки: готуємо імбирні пряники
рецепти випічки
Імбирні пряники / фото з відкритих джерел
Хто ж не любить імбирні різдвяні пряники?! Цей рецепт ідеально підходить для приготування разом з дітьми: вони будуть щасливі, якщо їм довірять головні функції - вирізання пряників та прикрашання їх глазуррю, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Англійський різдвяний кекс на темному пиві - смачний десерт до святкового столу
Імбирні пряники: покроковий рецепт
Інгредієнти:
- - пшеничне борошно - 280 г
- - вершкове масло - 100 г
- - цукор - 100 г
- - яйця - 1 шт
- - мед - 2 ст. л.
- - сода - 0,5 ч.л.
- - імбир мелений - 1 ч.л.
- - кориця - 1 ч.л.
- - мускатний горіх - дрібка.
- Приготування:
- Масло потрібно попередньо дістати з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
- Борошно просіваємо та додаємо в нього соду, корицю, імбир і мускатний горіх. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
- У чашу міксера всипаємо цукор і додаємо розм’якшене масло. Спочатку їх просто змішуємо, а потім починаємо збивати близько 2 хвилин, поки маса не стане трохи світлішою.
- У пишну масу додаємо 1 яйце та продовжуємо все збивати. На це піде ще 2-3 хвилини. Далі додаємо мед і гарненько розмішуємо.
- Всипаємо борошно зі спеціями: додаємо по 2 ст. л борошна зі спеціями та перемішуємо.
- Викладаємо тісто на поверхню, присипану борошном. Продовжуємо його замішувати.
- Перекладаємо тісто в пакет або обмотуємо харчовою плівкою. Відправляємо тісто в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
- Тепер готуємо формочки або малюємо потрібні картинки на аркуші паперу та вирізаємо їх.
- Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо на неї шматочок тіста. Розкачуємо тісто рівним шаром.
- Прикладаємо до тіста формочки або паперові заготовки на невеликій відстані один від одного.
- Ніж присипаємо борошном і обережно вирізаємо тісто навколо форм, отримуючи необхідні фігури.
- Деко застилаємо пергаментом. Переносимо фігурки на деко, але дуже обережно, щоб не деформувати. Вони повинні бути на невеликій відстані один від одного.
- Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 6-7 хвилин (до зарум’янювання). Важливо їх не пересушити!
Для приготування айсінгу (білково-цукрової глазурі) нам знадобляться:
- 1 білок
- 200 грам цукрової пудри (можна зменшити до 150 грам)
- кілька крапель лимонного соку
1. Акуратно відділяємо білок від жовтка.
2. Збиваємо білок міксером на невеликій швидкості або вінчиком до тих пір, доки білок не стане однорідною білою масою.
3. У збитий білок додаємо просіяну цукрову пудру і знову ретельно все перемішуємо.
. Додаємо кілька крапель лимонного соку, щоб глазур стала блискучою, схожою на сніг, а також не була такою приторно солодкою.
Зверніть увагу, що, якщо додати трохи харчових барвників, можна отримати кольорову глазур для розмальовки пряників.
5. Для розмальовки можна використати кондитерські мішки або ж звичайні пакети, з якими вам буде зручно працювати.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати неймовірно ніжний тірамісу: рецепт відомого українського кухаря
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
12:13
14:45
Вчора
12:02
Вчора
10:18
Вчора
Волонтерки організовують благодійну акцію для діток загиблих військових - долучайтесь у Чернівцях
СТАТТІ
19:14
7 листопада
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
live comments feed...
Коментарі