Що тільки не готують із лаваша: пироги, лазанью, шаурму, закуски та рулети. Дуже часто після приготування таких страв лишається багато залишків лаваша. Але їх точно не варто викидати. Бо вони можуть стати основою для смачнющих несолоних кексів, пише 0372.ua.
Нагадуємо: Як приготувати сирну запіканку: рецепт з дитинства буковинкам (ФОТО)
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Страву можна їсти на сніданок, перекус та навіть давати дітям у школу.
Інгредієнти: лаваш – 200 г, молоко – 100 мл, яйця – 4 шт, перець солодкий – 1\2 шт, сир твердий – 120 г, сіль, перець.
Начинку використовувати на власний смак: яловичина, куряче філе, гриби, зелень, овочі.
Спосіб приготування:
1. Залишки лаваша порізати ножницями на дрібні шматки і залити теплим молоком.
2. Збити яйця. Посолити та поперчити їх. Отриману масу додати до лаваша. Залишити на 3-4 хвилини.
3. Подрібнити перець, сир натерти на тертці. З`єднати всі інгредієнти та перемішати.
4. Формочки змазати маслом. Заповнити тістом.
5. Випікати при температурі 180 градусів 25 хвилин.
Читайте також: Трикутні сирники до сніданку: рецепт, що здивує буковинок своєю простотою (ФОТО)
Найсмачніші та дієтичні котлети в духовці: що додати, щоб тримали форму