• Головна
  • Готуємо неймовірні профітролі із заварним кремом: покроковий рецепт з фото
Смачні рецепти
08:12, 1 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Готуємо неймовірні профітролі із заварним кремом: покроковий рецепт з фото

Смачні рецепти
фото з сайту Євгена Клопотенко

фото з сайту Євгена Клопотенко

Дуже багато з нас люблять поласувати чимось солоденьким. Чи можна встояти перед смачнющим десертом із ніжним заварним кремом? Звісно ж, важко. Сайт 0372.ua. пропонує рецепт неймовірного десерту від Євгена Клопотенка.

Профітролі із заварним кремом

Складові:

Для тіста: 

  • вода - 125 мл
  • молоко - 125 мл
  • вершкове масло - 100 г
  • сіль - 1/2 ч.л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • борошно пшеничне - 150 г
  • яйця - 5 шт

Нагадуємо, ми публікували раніше Рецепт грушевого пирога з ваніллю: простий рецепт неймовірного десерту

Для заварного крему:

  • молоко - 350 мл
  • борошно - 60 г
  • цукор - 100 г
  • цукор ванільний - 10 г
  • яєчний жовток - 3 шт
  • яйце - 1 шт.

Як готувати профітролі: покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 220 градусів. Приготуйте тісто для профітролей. У сотейнику з'єднайте молоко і воду.

Готуємо неймовірні профітролі із заварним кремом: покроковий рецепт з фото, фото-1

2. Додайте сіль, цукор і вершкове масло. Доведіть до кипіння, щоб масло повністю розтопилося.

3. Додайте борошно одним махом і дуже швидко перемішуйте масу лопаткою протягом 1 хвилини.

4. Тісто має зібратися докупи і відставати від дна сотейника.

5. Перекладіть тісто в глибоку миску та починайте додавати яйця по одному, добре перемішуючи до однорідності.

6. Повинна вийти глянсова однорідна структура тіста, що стікає стрічкою з вінчика міксера.

7. Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадіть на деко, застелене пергаментом, профітролі - кульки. Розмір регулюйте на свій смак та бажання. Але пам'ятайте, що в процесі випікання вони збільшуються в об’ємі практично в 2-3 рази. Тому залишайте відстань між профітролями по 3-4 см, щоб вони не заважали один одному і рівномірно пропеклися в духовці.

8. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці. Після того, як профітролі проведуть в духовці 5-6 хвилин, зменшіть температуру до 160-165 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин, в залежності від розміру профітролей. Готовність профітролей можна зрозуміти по рівномірному золотавому кольору, якого вони набудуть у процесі випікання.

Дуже важливо не відкривати духовку під час випікання, інакше вони опадуть і перетворяться на коржик. Після того, як профітролі будуть готові, вимкніть нагрів духовки і злегка відкрийте її, нехай профітролі остигають поступово.

Готуємо неймовірні профітролі із заварним кремом: покроковий рецепт з фото, фото-2

А зараз готуємо заварний крем!

1. Добре розмішайте суміш вінчиком, поки вона не стане однорідною.

Готуємо неймовірні профітролі із заварним кремом: покроковий рецепт з фото, фото-3

2. Молоко, що залишилося (250 мл) нагрійте на середньому вогні практично до кипіння. Суміш з жовтками також почніть нагрівати на середньому вогні та почніть вливати до неї гаряче молоко невеликими порціями при постійному помішуванні.

3. Продовжуйте нагрівати суміш, поки крем не завариться і не стане густим. Відразу зніміть крем з вогню і дайте йому охолонути при кімнатній температурі, а потім покладіть до холодильника.

4. Остиглі профітролі наповніть холодним заварним кремом за допомогою кондитерського мішка.

Готуємо неймовірні профітролі із заварним кремом: покроковий рецепт з фото, фото-4

Смачного!

Читайте такожГотуємо яєчні мафіни з овочами до сніданку: покроковий рецепт з фото

ТОП-5 ідей для сніданків за 5 хвилин: коли смачно і легко водночас

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #профітролі із заварним кремом #десерт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...