• Головна
  • Кава стала найбільш необхідним продуктом після нафти у світі
свято
13:31, 1 жовтня 2020 р.
Надійне джерело

Кава стала найбільш необхідним продуктом після нафти у світі

свято
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Всі ті, хто обожнює каву та не уявляє свій ранок без цього запашного напою відзначають сьогодні Міжнародний день кави, пише 0372.ua.

Вперше в Україні це свято відзначалося 1 жовтня 2015 року за погодженням з Міжнародною організацією з кави.

Нагадуємо, що Сьогодні вітаємо літніх людей, вегетаріанців та музикантів: свято та день янгола 1 жовтня на Буковині

Кава – продукт, який найбільше продається після нафти. Щоденно в усьому світі випивається 2,25 мільярди горняток кави. В Україні перші згадки про каву в Україні датуються 1672 роком – у цей період в Кам’янець-Подільському турки відкрили першу кав’ярню.

Львів по-справжньому розпробував цей напій тільки у XVIII столітті. Галичанин Юрій Кульчицький 1683 року відкрив кав’ярню “Під синьою фляжкою”. Це стало поштовхом популяризації кави в Україні. У багатьох народів є свої етнічні традиції, котрі стосуються кави. Греки обожнюють кавову пінку: якщо на сватанні нареченому подали каву без пінки, то про весілля можна забути.

Скандинави займають друге місце після італійців за кількістю уживаної кави. У Копенгагені є так званий район Латте з величезною кількістю кав’ярень. У число відомих кавоманів входили Оноре де Бальзак, Вольтер, Йосип Бродський, Наполеон Бонапарт, Віктор Гюго, Анна Ахматова та Жорж Санд. Надихаючий факт – великий композитор Йоганн Себастьян Бах на честь кави створив Кавову Кантату у 1732 році.

Кава позитивно впливає на серцево-судинну систему організму. Люди, котрі випивають від 3 до 5 горняток кави щоденно, страждають від захворювань серця майже в 3 рази менше тих, хто обирає інший напій. У дослідженні спростовується розповсюджений міф про нормування кави.

Немає особливої різниці в тому, п’єте ви 1 горнятко в день чи 3, тому що така кількість не може негативно позначитись на серцево-судинній системі. Цей напій зменшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера і Паркінсона, знижує загрозу ракових захворювань, не дає розвиватися хворобі суглобів, підвищує м’язову силу у літніх людей.

Читайте такожБуковинців закликають всиновлювати дітей-сиріт

У Чернівцях нагородили провідних бібліотекарів області

#кава #міжнародний день #свято
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...