• Головна
  • Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду»
Рецепт
17:03, 6 червня
Надійне джерело

Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду»

Рецепт
Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду»

Варення можна варити практично будь з чого. Навіть, з пагонів ялинки. І вийде воно не просто смачним але і корисним. Про це пише Сайт міста Чернівці 0372.ua.

Адже, ялина звичайна, хвоя і сосна - це ті дерева, які здатні володіти величезним кількістю життєвих сил. З пагонів роблять ліки, косметичні засоби і варять смачне варення. Народна медицина використовує молоді пагони, шишки, кору і смолу дерева. Лікувальні властивості зеленого дерева врятували не одного хворого, який страждає на астму.

Молоді ялинові пагони лікувальні властивості і протипоказання

Лікувальні властивості їли неймовірно багаті. До їх складу входить вітамін С, К, D і РР, ефірні масла і Терпентин. Також дерево містить корисні фітонциди, мінеральні солі, залізо, мідь, марганець і кобальт. Ялинові лікувальні властивості роблять наступні дії:

  • протицингові
  • антимікробні
  • знеболюючі
  • протизапальні
  • сечогінні
  • жовчогінні

У цих пагонів є протипоказання. До них відносяться хвороби нирок, гепатит і вагітність. Заборонено застосування при гастриті з високим ацетоном.

Варення з ялинових пагонів - рецепт варення з ялинових пагонів

Лікувальні властивості дерева добре зарекомендували себе в кулінарії. Варення з пагонів відмінно лікує від сухого і мокрого кашлю. Беручи його під час бронхіту, знімається болюче дію, а так само виводяться мокротиння. Для варення підійде і ялинова нирка, тільки його склад інший.

Інгредієнти: Цукор, Ялинові пагони

Молоді ялинкові пагони треба збирати в травні та червні. Це найкращий час для збору, оскільки пагінці максимально соковиті та ніжні.

Але якщо ви все ж таки трохи запізнилися зі збором – не варто перейматися. Бо цей рецепт розрахований саме на повноцінні гілочки. З них також виходить чудове варення. Головне – знати про деякі хитрощі, якими ми зараз з вами поділимося.

Візьміть гілочки, складіть їх в каструлю та залийте водою так, щоб вона покривала їх на 1-2 сантиметра.

Далі поставте каструлю на маленький вогонь і варіть протягом 25-30-ти хвилин. Потім зніміть каструлю з плити, закрийте кришкою та лишіть на 8-10 годин, аби маса настоялася.

Після цього треба подивитися на гілочки і визначати їх довжину. Якщо вона складає 2-3 сантиметра – варіть прямо з пагонами, а якщо ні – краще обійтися одним сиропом. Все одно, гілочки і так вже віддали весь свій смак та аромат. А якщо ви лишите їх, то потім буде складно прожувати варення.

Отже, відвар необхідно процідити і додати цукор в пропорції: 1 кілограм на 1 літр відвару.

Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду», фото-1

Далі варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, аж поки сироп не почне нагадувати по консистенції мед. Щоб зрозуміти, чи готове варення, крапніть краплю на охолоджену тарілку – якщо вона не розтечеться, коли охолоне, значить, все готово.

Стерилізуйте банки невеликого об’єму, розлийте в них варення та щільно закрийте кришками.

Як варити варення з ялинових пагонів, заготівля «ялинового меду», фото-2

Таку заготовку треба зберігати в прохолодному темному місці. Термін придатності – до 18-ти місяців.

Читайте також:Пиріг з полуницею із запаморочливим ароматом та легкий у приготуванні (ФОТО)

І нерви в порядку: корисні продукти для здорової нервової системи буковинців

#ялинове варення #сироп з ялини #ялиновий мед
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...