• Головна
  • Як відрізнити справжній мед від підробки: поради буковинцям
корисні поради
08:15, 4 серпня
Надійне джерело

Як відрізнити справжній мед від підробки: поради буковинцям

корисні поради
Як відрізнити справжній мед від підробки: поради буковинцям

Мед має багато корисних властивостей, тому його рекомендують вживати в їжу. Але не завжди можна відрізнити натуральний мед від фальсифікату, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: Ідеальна ягода: чим корисна ожина і чому її варто їсти діабетикам (ФОТО)

Та все ж є кілька способів, як вибрати натуральний корисний мед і відрізнити його від фальсифікату:

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

1. Можна капнути мед на туалетний папір, залишити на 10–20 хв. Якщо кілька крапель меду на туалетному папірці лежать спокійно і поряд сухенько, то це означає, що мед якісний. Якщо поряд крапель меду на папері з’явилося коло вологи, то це означає, що мед або незрілий, тобто викачав пасічник занадто рано з незапечатаних стільників, або розвів мед водою, або взагалі перед нами - натуральний цукор із водою, а не мед.

2. Якщо капнути декілька крапель меду в холодну чисту воду, то якісний мед тримає певний час вигляд тих самих крапельок і не розливається на дні ємності. Неякісний одразу почне розстилатися по дну ємності та через певний час повністю втратить свою форму краплі.

3. Мед має високу гігроскопічність, тому якщо в дозрілий і нерозведений мед занурити свіжий шматок хліба, то за кілька хвилин хліб затвердіє, бо мед витягне з нього вологу. Якщо в меду багато вологи (яка потрапила в нього з різних причин), хліб розім’якне.

4. Іноді продавці додають у незрілий мед крохмаль або борошно. Це робиться, щоб продукт поважчав і набув потрібної в’язкості. Борошно знижує термін зберігання нектару та може стати причиною бродіння продукту. Та й узагалі — неприємно їсти мішанину. Щоб виявити борошно, досить розвести трохи меду з водою — воно випаде в осад. А лакмусом для крохмалю є йод: треба розчинити в одній склянці теплої води одну столову ложку меду та додати декілька крапель йоду. Якщо вода починає синіти, значить, у медові присутній непроханий загусник — крохмаль.

5. Зараз досить популярні медові продукти з добавками - від какао, до різних горіхових «мозаїк». Якщо до меду додавати різні трави, це буде корисніше, ніж мед із горіхами. Крім того, використовують поєднання меду з пилком, меду з трутневим гомогенатом (трутневим молочком), що має навіть лікувальні властивості. Варто також пам'ятати, що мед важчий за воду, тому один його літр важить, зазвичай, 1,3–1,5 кг. Це теж треба враховувати, коли бачите ціну за кілограм.

Читайте такожЯка користь малини для майбутньої мами і чи є протипоказання

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#мед #натуральний і фальсифікат #як відрізнити #способи
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...