• Головна
  • Сік з кавуна - знижує тиск при гіпертонії, все про корисні властивості ягоди
Рецепт
09:02, 15 жовтня
Надійне джерело

Сік з кавуна - знижує тиск при гіпертонії, все про корисні властивості ягоди

Рецепт
Сік з кавуна - знижує тиск при гіпертонії, все про корисні властивості ягоди

Користь соку з кавуна поширюється на всі системи людського організму. Щоб напій зміцнив здоров’я і не приніс шкоди, необхідно заздалегідь вивчити його особливості.

Оскільки кавуновий сік має сильну сечогінну дію, вживають його в обмежених кількостях. Але при грамотному застосуванні напій швидко відновлює баланс вітамінів і мікроелементів в організмі.

Кавуновий сік знижує тиск при гіпертонії.

Чим корисний сік з кавуна

Кавуновий фреш надає благотворний вплив на організм, допомагає при хронічних захворюваннях і захищає від розвитку гострих недуг.

Зокрема, напій:

  • прискорює травлення і покращує обмінні процеси;
  • розчиняє дрібні камені і пісок у нирках і сечовому міхурі;
  • знімає біль і запалення при подагрі, ревматизмі та артриті;
  • підвищує рівень гемоглобіну і покращує роботу селезінки;
  • зміцнює судини і нормалізує серцевий ритм;
  • перешкоджає відкладенню атеросклеротичних бляшок;
  • служить профілактикою онкологічних пухлин;
  • заспокійливо впливає на нервову систему і знімає дратівливість;
  • підвищує імунітет і робить організм більш стійким перед вірусами і застудами.

Увага! Низька калорійність соку з кавуна наділяє його цінними дієтичними властивостями. Напій добре виводить шлаки, токсини і зайві рідини з організму.

Як приготувати сік

При бажанні кавуновий сік можна придбати в магазині. Однак краще приготувати напій в домашніх умовах з ягідної м’якоті, в такому випадку продукт точно не буде містити зайвих добавок. З інгредієнтів знадобиться тільки сам кавун. Для невеликої порції вистачить однієї великої ягоди, для приготування напою на всю сім’ю можна взяти 2-3 баштанних плода.

Сік з кавуна - знижує тиск при гіпертонії, все про корисні властивості ягоди, фото-1

Рецепт створення соку дуже простий:

  • Кавун промивають в проточній воді від пилу і забруднень і нарізають часточками довільної величини.
  • За допомогою гострого ножа відділяють м’якоть від зеленої зовнішньої шкірки, при цьому зрізати потрібно, в тому числі білуватий прошарок у внутрішній частині.
  • Кінчиком леза з кавуна видаляють всі кісточки — тверді чорні і більш м’які світлі.
  • Червону м’якоть додатково нарізають невеликими кубиками і завантажують в м’ясорубку або блендер.
  • Подрібнену масу пропускають через складену марлю, щоб відокремити макуха.

Кавуновий сік можна вживати в чистому вигляді або змішувати з іншими фруктовими і ягідними вичавками — вишневою, огірковою, яблучною. Випити напій рекомендується відразу після приготування, поки він утримує максимум цінних властивостей.

Увага! У кавуновий сік можна додати трохи цукру або меду, але зазвичай цього не потрібно. Стигла велика ягода сама по собі відрізняється солодким смаком.

За відсутності блендера або соковижималки перетерти кавунову м’якоть можна вручну через сито.

Читайте також:Чим замінити каву: корисні напої для організму

Лінивий пиріг з лаваша з бринзою і зеленню на сніданок

 Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепти #напої #традиційні напої
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...