• Головна
  • Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам (ФОТО)
рецепти
08:14, 20 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам (ФОТО)

рецепти
Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам (ФОТО)

У цій страві прекрасне все — ненав’язливий солодкий присмак інжиру, хрустка консистенція, тонкий аромат рому. Це ідеальне доповнення до кави, глінтвейну, какао чи теплого молока, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Ароматне імбирне печиво вдома: простий рецепт від Клопотенка (ФОТО)

Щоб приготувати італійське новорічне печиво, знадобиться 1,5 години та такі інгредієнти (на одну порцію, розраховану на 2-3 осіб):

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

  • 300 г в’яленого інжиру;
  • 250 г меду (можна замінити на 200 г тростинного цукрового піску);
  • 3 ст. л. темного рому;
  • масло для змащування;
  • 450 г горіхового асорті (фундук, грецькі, арахіс, мигдаль, кеш’ю);
  • 300 г борошна;
  • 150 г родзинок;
  • 100 г тертого гіркого шоколаду.

Процес приготування:

1. Перше, що необхідно зробити (краще заздалегідь), - замочити родзинки в ромі. Горіхи подрібнити ножем та підсмажити протягом кількох хвилин на розігрітій пательні без олії.

2. Мед розтопити на водяній бані. Інжир порізати на невеликі шматочки.

3. Викласти в миску всі інгредієнти для італійського новорічного печива (ром із родзинок злити), а потім ретельно, але не агресивно перемішати.

4. Дати тісту «відпочити» щонайменше півгодини.

5. Розім’яти тісто руками у пласт товщиною приблизно 1,5 см, сформувати печиво руками або за допомогою форми (чи склянки). Можна випікати цілий пласт тіста, а потім уже готовий нарізати на квадратні або прямокутні шматочки.

6. Випікати в розігрітій духовці протягом 30 хвилин (температура - 180 градусів).

У такого печива є секрет: чим довше воно зберігається, тим кращим та насиченішим стає його смак. Покладіть кілька штук італійського печива в гарну коробочку чи крафтовий пакет - і чудовий різдвяний комплімент для гостей готовий.

Читайте такожШвидко і корисно: рецепт домашнього вівсяного печива за 15 хвилин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#італійське новорічне печиво #як приготувати #рецепт випічки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...