Як приготувати італійське новорічне печиво: рецепт вишуканої випічки буковинкам (ФОТО)

У цій страві прекрасне все — ненав’язливий солодкий присмак інжиру, хрустка консистенція, тонкий аромат рому. Це ідеальне доповнення до кави, глінтвейну, какао чи теплого молока, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Ароматне імбирне печиво вдома: простий рецепт від Клопотенка (ФОТО)
Щоб приготувати італійське новорічне печиво, знадобиться 1,5 години та такі інгредієнти (на одну порцію, розраховану на 2-3 осіб):
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
- 300 г в’яленого інжиру;
- 250 г меду (можна замінити на 200 г тростинного цукрового піску);
- 3 ст. л. темного рому;
- масло для змащування;
- 450 г горіхового асорті (фундук, грецькі, арахіс, мигдаль, кеш’ю);
- 300 г борошна;
- 150 г родзинок;
- 100 г тертого гіркого шоколаду.
Процес приготування:
1. Перше, що необхідно зробити (краще заздалегідь), - замочити родзинки в ромі. Горіхи подрібнити ножем та підсмажити протягом кількох хвилин на розігрітій пательні без олії.
2. Мед розтопити на водяній бані. Інжир порізати на невеликі шматочки.
3. Викласти в миску всі інгредієнти для італійського новорічного печива (ром із родзинок злити), а потім ретельно, але не агресивно перемішати.
4. Дати тісту «відпочити» щонайменше півгодини.
5. Розім’яти тісто руками у пласт товщиною приблизно 1,5 см, сформувати печиво руками або за допомогою форми (чи склянки). Можна випікати цілий пласт тіста, а потім уже готовий нарізати на квадратні або прямокутні шматочки.
6. Випікати в розігрітій духовці протягом 30 хвилин (температура - 180 градусів).
У такого печива є секрет: чим довше воно зберігається, тим кращим та насиченішим стає його смак. Покладіть кілька штук італійського печива в гарну коробочку чи крафтовий пакет - і чудовий різдвяний комплімент для гостей готовий.
Читайте також: Швидко і корисно: рецепт домашнього вівсяного печива за 15 хвилин