Як приготувати арабський манник: рецепт ароматного десерту буковинкам (ФОТО)

фото з відкритих джерел
Як і всі східні десерти, басбуса дуже солодка. Запивати її треба міцним чаєм або кавою, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Швидко і корисно: рецепт домашнього вівсяного печива за 15 хвилин
Крім склянки цукру в коржі, він потрібен і для просочення-сиропу. Прикрасити басбусу можна мигдалем Тісто для неї замішується на кефірі з додаванням кокосової стружки та олії. Випікається бальбуса не довше 40 хвилин, передає Сьогодні.
Басбуса або арабський манник
Інгредієнти
- 1 ск. борошна, манки, цукру, кокосової стружки;
- 1,5 ск. кефіру;
- 100 мл олії;
- 1 яйце;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 2 ч. л. розпушувача.
Сироп: 1 ск. цукру; 100 мл води; 2 ст. л. лимонного соку; мигдаль або інші горіхи.
Як приготувати:
1. Манну крупу змішати з кефіром і залишити на 10 хвилин.
2. Додати олію, цукор і ванільний цукор, кокосову стружку, борошно, розпушувач, яйце. Перемішати до однорідності.
3. Змастити форму олією, викласти тісто і прикрасити мигдалем.
4. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин.
5. Для сиропу в сотейнику змішати цукор, воду та лимонний сік. Прокип'ятити кілька хвилин, дати охолонути.
6. Порізати готову басбусу на ромби у формі. Полити теплий пиріг сиропом за допомогою ложки, рівномірно змочуючи всю поверхню.
Читайте також: Ароматне імбирне печиво вдома: простий рецепт від Клопотенка (ФОТО)