• Головна
  • Як приготувати арабський манник: рецепт ароматного десерту буковинкам (ФОТО)
рецепти випічки
08:11, 21 грудня 2021 р.
Надійне джерело

Як приготувати арабський манник: рецепт ароматного десерту буковинкам (ФОТО)

рецепти випічки
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Як і всі східні десерти, басбуса дуже солодка. Запивати її треба міцним чаєм або кавою, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Швидко і корисно: рецепт домашнього вівсяного печива за 15 хвилин

Крім склянки цукру в коржі, він потрібен і для просочення-сиропу. Прикрасити басбусу можна мигдалем Тісто для неї замішується на кефірі з додаванням кокосової стружки та олії. Випікається бальбуса не довше 40 хвилин, передає Сьогодні.

Басбуса або арабський манник

Інгредієнти

  • 1 ск. борошна, манки, цукру, кокосової стружки;
  • 1,5 ск. кефіру;
  • 100 мл олії;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 2 ч. л. розпушувача.

Сироп: 1 ск. цукру; 100 мл води; 2 ст. л. лимонного соку; мигдаль або інші горіхи.

Як приготувати:

1. Манну крупу змішати з кефіром і залишити на 10 хвилин.

2. Додати олію, цукор і ванільний цукор, кокосову стружку, борошно, розпушувач, яйце. Перемішати до однорідності.

3. Змастити форму олією, викласти тісто і прикрасити мигдалем.

4. Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-40 хвилин.

5. Для сиропу в сотейнику змішати цукор, воду та лимонний сік. Прокип'ятити кілька хвилин, дати охолонути.

6. Порізати готову басбусу на ромби у формі. Полити теплий пиріг сиропом за допомогою ложки, рівномірно змочуючи всю поверхню.

Читайте такожАроматне імбирне печиво вдома: простий рецепт від Клопотенка (ФОТО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#басбуса #арабський манник #рецепт #випічка
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...