• Головна
  • Різдвяна кутя: три рецепти, які здивують неповторним смаком (ФОТО)
кутя
08:11, 6 січня
Надійне джерело

Різдвяна кутя: три рецепти, які здивують неповторним смаком (ФОТО)

кутя
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Традиційно до різдвяного столу готують кутю. Рецептів цієї головної страви є багато, тому щороку господині намагаються дивувати своїх рідних чи новим інгредієнтом, чи ж абсолютно іншим рецептом, 

Нагадуємо, ми писали раніше: Шакшуша на сніданок за 10 хвилин - рецепт оригінальної яєчні

Пропонуємо вам добірку смачних та простих рецептів різдвяної куті.

Кутя з журавлиною

Інгредієнти:

  • Крупа перлова – 200-300 г
  • Мак – 50 г
  • Родзинки – 30 г
  • Журавлина (сушена) – 50 г
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Лимонний сік
  • Мед – 1 ст. л

кутя з журавлиною

Приготування:

1. Промити перлову крупу, замочити у холодній воді на ніч при кімнатній температурі, відварити до готовності.

2. Запарити мак в окропі, дати йому набрякнути 30 хвилин, процідити крізь сито, перетерти у ступі або блендером.

3. Промити родзинки та сушену журавлину. Вичавити сік з половинки лимону.

4. Змішати всі інгредієнти в одній ємності, заправити медом, додати лимонний сік.

5. Перед подачею на стіл дати настоятися 30 хвилин.

Кутя з рисом, корицею та курагою

Інгредієнти:

  • Рис – 150 г
  • Курага – 100 г
  • Мед – 1 ст. л
  • Кориця – 20 г

кутя з рисом

Приготування:

1. Промити рис під холодною водою. У каструлю налити воду, довести до кипіння, насипати рис, варити до готовності.

2. Готовий рис відкинути на друшляк, дати охолонути. Ретельно промити курагу, запарити в окропі на 30 хвилин.

3. Курагу нарізати кубиками. Змішати рис, курагу, корицю, заправити медом.

Пшенична кутя з медом та горіхами

Інгредієнти:

  • Пшениця – 2 скл.
  • Мак – 100 г
  • Родзинки чорні – 100 г
  • Родзинки білі – 100 г
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Кедрові горіхи – 100 г
  • Мигдаль свіжий – 100 г
  • Мед – 250 г

кутя з медом та горіхами

Приготування:

1. Замочити пшеницю у воді на 5-6 годин. Залити мак окропом, залишити на 1 годину.

2. Відварити до готовності пшеницю, злити воду.

3. Окремо запарити родзинки та мигдаль. Мак перетерти у блендері.

4. Мигдаль очистити від шкірки, подрібнити. Волоські горіхи подрібнити.

5. Змішати пшеницю, мак, родзинки, подрібнений мигдаль, волоські та кедрові горіхи, додати мед. Перед подачею на стіл дати настоятися 30 хвилин.

Читайте такожНезвичайна "Мімоза" без рибних консервів - серйозний конкурент традиційному салату

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кутя #рецепти #різдво
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...